Joaquim Rodriguez gaat voor bolletjestrui deze Tour
zondag 13 juli 2014 om 22:29

Joaquim Rodriguez gaat voor bolletjestrui deze Tour

Joaquim Joaquin Rodriguez

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez stak vandaag in de Vogezen-etappe naar Mulhouse voor het eerst zijn neus aan het venster. De Spanjaard van Katusha sprokkelde onderweg punten voor het bergklassement, waarin hij nu de vijfde plaats bezet met in totaal 11 punten. Na afloop van de rit bevestigde Purito tegenover Cyclingnews interesse te hebben in de bolletjestrui.

De door de Catalaan verzamelde punten moeten een eerste fundament leggen voor de eindzege in de strijd om de bergtrui. ”Voor de start van deze Tour was het doel al om voor de bolletjestrui te gaan. Ik zal de komende twee weken dus in de aanval moeten gaan. In de derde week hoop ik een definitieve slag te kunnen slaan.”

Dat eindwinst in het bergklassement een serieus doel is, blijkt wel uit het feit dat Rodriguez ritzeges van ondergeschikt belang vindt. ”Ik heb in het verleden al een Tour-etappe gewonnen (2010 in Mende). Ik zal morgen natuurlijk proberen om met de beste klimmers te strijden voor ritwinst. Maar de bolletjestrui winnen zou nog mooier zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.