Giro 2024: Teleurgestelde Thymen Arensman praat niet met media, vader verwijdert opvallende tweet
foto: Cor Vos
zondag 5 mei 2024 om 08:42

Giro 2024: Teleurgestelde Thymen Arensman praat niet met media, vader verwijdert opvallende tweet

Thymen Arensman heeft zaterdag de pers niet te woord gestaan na zijn tijdverlies in de openingsrit van de Giro d’Italia. De Nederlandse klassementsrenner was na de finish in Turijn, waar hij 2.17 minuut verloor op Tadej Pogačar, teleurgesteld en dook meteen de ploegbus in. Ook bij zijn cooling down wilde hij niet met de media praten. Geraint Thomas en ploegleider Zak Dempster lieten zich bij GCN wel uit over de Nederlander.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van alle klassementsrenners was Arensman de eerste die in de rit naar Turijn moest lossen. Al op de Colle Maddalena ging het te hard voor de nummer zes van de Giro 2023. Uiteindelijk werd hij 47ste en kreeg hij meer dan twee minuten aan zijn broek op topfavoriet Pogačar en meerdere andere favorieten voor een goed eindklassement. Door de ritzege en roze trui voor INEOS-ploegmaat Jhonatan Narvaez bleef dat wat onderbelicht na afloop.

“Om eerlijk te zijn stond Thymen niet daar waar hij wilde staan in de Ronde van Romandië”, vertelt ploegleider Dempster onder meer aan GCN. “Maar aan de andere kant praten we over iemand van 24 die nog nooit een slechte derde week heeft gehad in een grote ronde. Dat is voor hem een zekerheid. Wat nu belangrijk is, is dat de ploeg dicht bij hem blijft. We geloven in Thymen en we gaan ons over hem ontfermen om te zorgen dat hij erbij blijft in dit proces.”

“We hebben geen twijfel over de capaciteiten van Thymen, maar vanavond heeft hij een arm om zijn schouder nodig als we ook de overwinning van Johnny gaan vieren”, aldus Dempster.

‘Alle vertrouwen dat Thymen er weer zal staan’
Geraint Thomas merkte op dat Arensman niet de enige klassementsrenner was die het moeilijk had in de lastige openingsrit. “We hoorden op de ploegradio dat een paar jongens gelost waren. Het was niet alleen Thymen, maar ook Bardet loste toen een solide tempo gereden werd”, aldus de Britse kopman. “Iedereen reageert anders.”

“Maar als we in de slotweek aankomen, is het gevoel zo anders met vijftien koersdagen in de benen en alles wat erbij hoort. Ik heb er alle vertrouwen in dat Thymen er weer volledig bovenop komt en er zal staan.”

Vader Arensman verwijdert opvallende tweet
Opvallend was ook dat zijn vader Martijn Arensman zich op X (voorheen Twitter) uitliet over het tijdverlies van zijn zoon. “Het leukste aan de start van een grote ronde, is dat geen enkele trainer de komende drie weken nog de vorm van een wielrenner kan verpesten. Hopelijk is het voorlopig niet al te verpest”, schreef hij. Inmiddels heeft vader Arensman die tweet verwijderd en zijn account beschermd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.