Johan Bruyneel: “Iedereen is tevreden”
zaterdag 17 september 2011 om 18:03

Johan Bruyneel: “Iedereen is tevreden”

foto: Sirotti

Johan Bruyneel wordt volgend jaar manager van de nieuwe topploeg RadioShack-Nissan-Trek, die zal ontstaan uit een fusie tussen Leopard Trek en Bruyneels huidige ploeg Team RadioShack. Tegenover Het Nieuwsblad geeft de Belg aan blij te zijn met de ontwikkelingen. “Dit is toch een straffe stoot waar ik best trots op ben.”

“‘Ik had al voor de Tour de zekerheid dat ik met RadioShack en Nissan voor twee jaar verder kon. We waren een goede ploeg aan het bouwen, maar budgettair waren er limieten. Ineens kwam dan die opportuniteit. Het was géén vraag van de teams. De maandag na de Tour was er een eerste gesprek in Parijs. De voorzet kwam van de grote baas van fietsconstructeur Trek, de Amerikaan John Burke. Hij bracht RadioShack-Nissan en Leopard samen”, aldus Bruyneel, die alleen maar voordelen ziet in de fusie.

“Leopard had een ploeg, maar geen hoofdsponsor. Wij hadden geen team om de Tour te winnen, maar we boden in de vorm van RadioShack en Nissan twee door wielersport gepassioneerde sponsors aan. Er komt een gedeelte kwaliteit over van mijn oude ploeg, in de vorm van renners, personeel en management. Wij hebben nu niet enkel een kandidaat-Tourwinnaar met Andy Schleck, maar ook Fabian Cancellara die met Philippe Gilbert de beste klassieke renner van de wereld is. Iedereen is dus tevreden.”

Bruyneel geeft eveneens aan dat hij nog lang in het wielrennen actief wil blijven, ook al won hij als manager al negenmaal de Tour de France. “Ik kick op grotere uitdagingen. De voorbije Tour was voor mij een nachtmerrie. Net als in 2006, het jaar na Lance Armstrong. Het jaar daarna wonnen we met Contador. We gaan dat proberen te herhalen met Andy. I’m still alive and kicking.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.