Johnny Hoogerland: “Ik kan niet tevreden zijn”
zondag 15 april 2012 om 19:36

Johnny Hoogerland: “Ik kan niet tevreden zijn”

foto: Sirotti (archief)

Johnny Hoogerland kende een ongelukkige week. Afgelopen woensdag moest hij vanwege lichte ziekte halverwege de Brabantse Pijl de strijd staken. In de Amstel Gold Race wist hij zich vandaag in het peloton goed te handhaven, maar in het slotakkoord van de wedstrijd kwam hij te kort.

“Ik kan lastig tevreden zijn met deze uitslag, maar wat wil je als je ziek bent geweest,” puft Hoogerland vlak na de finish. De renner van Vacansoleil-DCM strandde als 38e op de Cauberg met een achterstand van één minuut en 17 seconde. “Als je een week eerder had gevraagd naar deze prestatie, dan had ik je er geen stuiver voor gegeven. Vooral niet na woensdag,” peinst hij.

“Eerlijk gezegd had ik slechter verwacht. Vanaf de Kruisberg en de Eyserbosweg liegt het parcours niet. Ik moest op de Keutenberg nèt passen. Bovenop hing ik er net achter. Ik kon helaas niet terugkeren,” beschouwt hij terug. “Als je er dan net achter bungelt, en je ziet dertig man voor je draai je moraalloos de Cauberg op.”

De Waalse Pijl laat Hoogerland aan zich voorbij gaan. “Ik ga nu eerst twee dagen rusten, even niets doen. Woensdag of donderdag wil ik de finale van Luik-Bastenaken-Luik verkennen.”

Op de vraag of hij zichzelf kansen toedicht volgende week reageert Hoogerland met een knipoog: “Wonderen bestaan zeggen ze in de Efteling.”

Lees ook:
Wout Poels: “Balen dat ik niet heb uitgereden”
Bauke Mollema: “Ik werd gehinderd door die valpartij”
Philippe Gilbert: “Ik wist dat ik goed was”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.