Johnny Hoogerland pakt Nederlandse titel
zondag 23 juni 2013 om 17:12

Johnny Hoogerland pakt Nederlandse titel

Johnny Hoogerland heeft in Kerkrade de wegwedstrijd van het Nederlands kampioenschap gewonnen. De renner van Vacansoleil-DCM kwam na een wedstrijd van 228 kilometer solo als eerste over de finish nadat hij op drie kilometer voor het einde bij de beklimming van Duivels Bosch zijn medevluchter Sebastian Langeveld achter zich liet.

De dag begon met een valpartij in de neutralisatie, waarbij Robert Gesink op de grond lag. Op initiatief van Lieuwe Westra ontstond er in de beginfase een kopgroep van vier man . Ook Dion Beukeboom, Dennis Smit en Jasper Hamelink maakten deel uit van de vlucht, waarvan aanstichter Westra het langst voorop bleef. Na een vlucht van ongeveer 180 kilometer werd hij bijgehaald door het peloton.

Het was het startschot voor een attractieve finale, waar na enkele pogingen een kopgroep ontstond van Bram Tankink, Sebastian Langeveld en Hoogerland. Topfavorieten Terpstra en Boom lieten het afweten. Bauke Mollema stapte zelfs uit koers. Vanuit de achtergrond probeerden Karsten Kroon en Tom Dumoulin aansluiting te vinden, maar zij slaagden hier niet in. In de slotronde kon Tankink het tempo van zijn twee medevluchters niet volgen, waarna Hoogerland bij de beklimming van Duivels Bosch op drie kilometer van het einde Langeveld achter zich liet. De Zeeuw reed een voorsprong van twintig seconden bij elkaar en werd niet meer bijgehaald. In Kerkrade kwam hij solo als eerste over de finish.

Nederlands Kampioenschap 2013
Kerkrade (228,8 km)

1. Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM) in 6u02m25s
2. Tom Dumoulin (Argos-Shimano) op 23s
3. Sebastian Langeveld (Orica-GreenEDGE) op 27s
4. Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) op 1m07s
5. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) op 1m07s
6. Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling) op 1m09s
7. Karsten Kroon (Saxo-Tinkoff Bank) io 1m13s
8. Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling) op 1m19s
9. Bram Tankink (Blanco Pro Cycling) op 1m49s
10. Boy van Poppel (Vacansoleil-DCM) op 2m15s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.