Jordi Meeus na tweede plek: “Vond de ruimte, maar een beetje te laat”
Jordi Meeus, uiterst rechts - foto: Cor Vos
woensdag 15 februari 2023 om 17:36

Jordi Meeus na tweede plek: “Vond de ruimte, maar een beetje te laat”

Jordi Meeus was dicht bij ritwinst in de Volta ao Algarve, maar werd in de openingsrit van de Portugese ronde geklopt door Alexander Kristoff. De Belgische sprinter van BORA-hansgrohe baalt van de nederlaag. “De ploeg deed geweldig werk, het spijt me dat ik het niet kon afmaken”, zei Meeus bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik was close, maar niet close genoeg”, reageert hij gevat. “Maar er komen gelukkig nog meer etappes aan. De finale liep zoals ik had verwacht. Ik moest wel een zware inspanning leveren op de heuvel op twee kilometer voor de streep. De ploeg zette mij daarna perfect af, waarna ik het juiste wiel moest vinden.”

Alleen de trein van Uno-X kon zichzelf lanceren en dat leidde ook tot de zege van Kristoff. “Het was wel een chaotische sprint, dat kwam door de tegenwind die schuin van voren kwam”, analyseert Meeus. “Ik zocht in de laatste kilometer nog naar ruimte en die vond ik wel, maar een beetje te laat. Mijn benen waren goed, maar ik werd tweede.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.