Jos van Emden: “Ik heb klassementsambities”

donderdag 20 juni 2019 om 08:33
Jos van Emden: “Ik heb klassementsambities”

foto: Cor Vos

Jos van Emden wil graag de eindwinst in de ZLM Tour naar zich toetrekken. Met de zege in de proloog is de ervaren tijdrijder goed begonnen. “Ik heb klassementsambities, maar het belangrijkste is dat we het uiteindelijk binnen de ploeg houden”, zegt Van Emden op de ploegsite van Jumbo-Visma.


Voor de 34-jarige Van Emden is het zijn eerste individuele overwinning sinds de tijdritzege in de Giro d’Italia van 2017, de dag dat Tom Dumoulin de Giro won. “Dit doet deugd”, reageert de Nederlander. “Het gevoel was goed en ik heb echt op de limiet moeten rijden.”

In de daguitslag was Van Emden sneller dan ploeggenoten Mike Teunissen en Tony Martin. “Mike had een goede tijd neergezet en dan weet je dat je het nergens kan laten liggen en overal net wat harder moet rijden. Met Tony na mij was ik er ook niet gerust op. Maar als je dan toch geklopt moet worden dan het liefst door een ploeggenoot”, aldus Van Emden. “Het is mooi dat we hier het volledige podium bezetten. Voor de rest van de week hebben wij een mooie uitgangspositie en meerdere troeven om uit te spelen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.