Jumbo-Visma: “Qua pech kon de timing niet slechter voor Roglic”

zondag 26 mei 2019 om 17:47

Addy Engels wil het vooral pech noemen dat Primoz Roglic in de finale van de vijftiende rit tijd verloor op de concurrentie. “Het is heel spijtig dat, als wij aan de verkeerde kant van medaille zitten, het gelijk deze gevolgen heeft”, zegt de ploegleider van Jumbo-Visma tegen WielerFlits.

Roglic moest vlak voor de slotklim van fiets wisselen en kwam ook nog ten val in de afdaling richting Como. “Dit zou ik wel brute pech willen noemen. Primoz is niet iemand die heel snel onder druk komt te staan, of die dat laat gebeuren. Misschien door die lichte achterstand op de top moet je meer riskeren, dan is de kans groter dat er iets misgaat. Qua pech kon de timing niet slechter”, aldus Engels.

Op de slotklim van de Civiglio was het Vincenzo Nibali die de aanval opende. Roglic, die hem vaak volgde, moest daar blijven zitten. “Ik ga ervan uit dat het op dat moment passen is. Anders ga je mee. Het is niet meer het moment om te pokeren natuurlijk”, zegt Engels, die nog niets weet over de schade bij Roglic. De Sloveen stapte met schrammen op zijn gezicht de ploegbus in.

Fietswissel
De fietswissel van Roglic was met ploegmaat Antwan Tolhoek. Zij hebben dezelfde framemaat, liet de ploeg weten aan WielerFlits. Roglic heeft ten opzichte van Tolhoek wel een langer stuurpen en een iets lager zadel.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.