Jungels: “Het is mogelijk om klassiekers en grote rondes te combineren”

dinsdag 13 augustus 2019 om 16:06
Jungels: “Het is mogelijk om klassiekers en grote rondes te combineren”

foto: Cor Vos

Bob Jungels was dit jaar een van de smaakmakers tijdens het Vlaamse voorjaar, maar de Luxemburger had vervolgens moeite om zijn niveau te halen in de Giro d’Italia. “Maar ik ben er nog altijd van overtuigd dat het te combineren is”, zo vertelt hij in een interview met Cyclingnews.


De 26-jarige Jungels besloot zich dit jaar voor het eerst te focussen op de kasseiklassiekers, en met succes. Zo won hij met verve Kuurne-Brussel-Kuurne en eindigde hij als derde in Dwars door Vlaanderen. Bovendien was hij een van de sterkste renners in de E3 Harelbeke, met een vijfde plaats tot gevolg. Na de Ronde van Vlaanderen (16e) zette hij een punt achter een intensief voorjaar.

Jungels wilde één maand later namelijk als ronderenner schitteren in de Giro d’Italia, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step kwam nooit in het stuk voor. “Ik was er mentaal gewoon niet klaar voor. En misschien heb ik ook wel onderschat hoe zwaar het is om de voorjaarsklassiekers en de Giro te combineren”, zo liet hij enkele dagen na de Ronde van Italië al weten.

Toekomst 
Het is dan ook de vraag of beide disciplines met elkaar te combineren zijn. “Ik weet dat het mogelijk is, maar het is een proces. Iedereen heeft weleens een slechte ronde en ik ben ook niet een geboren ronderenner”, aldus Jungels. “Ik weet nog niet of ik in de toekomst ook voor klassementen ga in grote rondes. Ik richt me sowieso op de klassiekers, terwijl ook rittenkoersen van één week interessant zijn.”

De Luxemburgse allrounder zal ook voor komend seizoen enkele knopen moeten doorhakken. “Ik ga me wellicht focussen op de klassiekers en enkele kortere rittenkoersen, om vervolgens de Tour de France te rijden in plaats van de Giro. Het is een mogelijkheid, aangezien ik dan meer tijd heb om te herstellen. Ik zal het nog moeten bespreken met de ploeg.”

WK in Yorkshire 
Maar eerst hoopt Jungels nog wat van het najaar te maken. De veelzijdige renner is op dit moment actief in Nederland en België voor de BinckBank Tour, waarna hij zal starten in de GP Plouay, de Tour of Slovakia en het WK in het Britse Yorkshire. “Ik heb het parcours nog niet gezien, maar ik heb gehoord dat het lijkt op een Ardennenkoers.” Jungels zet na het Italiaanse najaar definitief een punt achter zijn seizoen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.