Pim Ronhaar en Tom Pidcock winnen bij de jeugd in Koksijde
foto: PhotoPress.be
zondag 25 november 2018 om 14:50

Pim Ronhaar en Tom Pidcock winnen bij de jeugd in Koksijde

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de wereldbekercross in Koksijde.

Junior Pim Ronhaar wint in Koksijde

Junior Pim Ronhaar heeft de wereldbekercross van Koksijde op zijn naam geschreven. De Europees kampioen versloeg na een boeiend gevecht de Belg Witse Meeussen en de Duitser Tom Lindner.

Ronhaar voelde zich duidelijk in zijn sas in het zand van Koksijde, want de Europees kampioen nam al vroeg het initiatief. Mede door het tempo van de 17-jarige renner bleef na één ronde een kopgroep van vijf over. Naast Ronhaar waren ook Meeussen, Lindner, Thibau Nys en Luke Verburg mee.

Het ging echter niet snel genoeg voor Ronhaar, die nog maar eens versnelde. Na verloop van tijd wisten Meeussen en Lindner weer aan te sluiten, maar Nys en Verburg bleken definitief gelost. We leken een driestrijd te krijgen in het mulle zand.

Eerste zege als Europees kampioen
Dat was echter buiten Ronhaar gerekend. De Nederlander wist zijn twee kompanen nog een keer uit het wiel te rijden. Dit keer zagen ze elkaar pas terug na de finish. Ronhaar kwam uiteindelijk zegevierend over de streep, voor het eerst als Europees kampioen. Meeussen eindigde als tweede, voor Lindner.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 3 junioren: flag-be Koksijde
1. flag-nl Pim Ronhaar in 41m22s
2. flag-be Witse Meeussen op 19s
3. flag-de Tom Lindner op 34s
4. flag-fr Theo Thomas op 36s
5. flag-be Joran Wyseure op 49s
6. flag-be Wout Vervoort op 1m09s
7. flag-be Thibau Nys op 1m24s
8. flag-cz Jakub Toupalik op 1m26s
9. flag-be Yente Peirens op 1m30s
10. flag-be Ryan Cortjens op 1m33s


Tom Pidcock wint bij de beloften, Jens Dekker op het podium

Bij de beloften was het dan weer Tom Pidcock die wist te zegevieren. De 19-jarige Brit liet de Fransman Antoine Benoist overtuigend achter zich. Jens Dekker wist achter dit tweetal knap als derde te finishen.

Voor de start werd er reikhalzend uitgekeken naar een volgend duel tussen Pidcock en Eli Iserbyt. De Belg van Marlux-Bingoal had ook de beste start, maar reed op een ongelukkig moment lek. Hierdoor was Iserbyt de hele cross op achtervolgen aangewezen. Hij wist uiteindelijk nooit meer de aansluiting te maken, en eindigde dan ook als achtste.

Tom Pidcock – foto: Photopress.be

Tweede wereldbekerzege voor de jonge Brit 
Pidcock had geen boodschap aan de malheur van zijn concurrent. De jonge Brit reed uitstekend door het zand, en schudde een knappe solo uit zijn benen. Hij kon dan ook uitgebreid zegevieren. Benoist finishte op 28 tellen als tweede, 14 seconden voor een sterke Dekker.

Voor Pidcock is het zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen, na zijn eerdere overwinning in Tabor. In Bern moest hij nog genoegen nemen met een vierde plaats.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 3 beloften: flag-be Koksijde
1. flag-gb Tom Pidcock in 46m46s
2. flag-fr Antoine Benoist op 28s
3. flag-nl Jens Dekker op 42s
4. flag-gb Ben Turner op 48s
5. flag-be Yentl Bekaert op 49s
6. flag-ch Kevin Kuhn op 56s
7. flag-be Niels Vandeputte op 1m04s
8. flag-be Eli Iserbyt z.t.
9. flag-nl Mees Hendrikx op 1m05s
10. flag-be Toon Vandebosch op 1m06s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.