Kapotte Mathieu van der Poel na negende Giro-rit: “De rustdag is welkom”
foto: Cor Vos
zondag 15 mei 2022 om 18:08

Kapotte Mathieu van der Poel na negende Giro-rit: “De rustdag is welkom”

Mathieu van der Poel probeerde in de negende etappe van de Giro d’Italia 2022 nog eventjes om mee te glippen in de vroege vlucht, maar uiteindelijk kwam hij in de grupetto over de meet op Blockhaus. In het flashinterview liet hij weten best kapot te zijn. “Die laatste klim vond ik heel lastig”, zei de Nederlander van Alpecin-Fenix.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik wilde kijken of ik met een mooie groep kon wegkomen”, vertelt hij over zijn aanvalspogingen in de beginfase van deze bergrit. “Ik hoopte daarna te kunnen recupereren voor de slotklim, maar we kwamen niet weg. Eenmaal toen die klim begon, heb ik snel voor mijn eigen tempo gekozen en kwam ik boven in een mooie groep. Ik ben nu ook best wel kapot, het was echt een lastige etappe. De rustdag is welgekomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.