Katusha-Alpecin versterkt zich met Alex Dowsett
maandag 21 augustus 2017 om 10:24

Katusha-Alpecin versterkt zich met Alex Dowsett

Movistar raakt opnieuw een belangrijke pion kwijt. De Brit Alex Dowsett, bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Spaanse formatie, heeft vandaag een contract ondertekend bij Katusha-Alpecin voor komend wielerseizoen.

De 28-jarige tijdrijder – in het verleden houder van het werelduurrecord – boekte in zijn Spaanse periode tien profzeges. Zijn grootste overwinningen dateren uit 2013 en 2014, toen hij de individuele tijdrit in de Giro naar Saltara op zijn naam schreef en goud veroverde in diezelfde discipline op de Commenwealth Games.

Reden voor Dowsett om zich bij zijn nieuwe werkgever te blijven focussen op het rijden tegen de klok. Hij wil echter ook zijn horizon verbreden. “Ik zal me blijven focussen op het tijdrijden. Maar ik wil me ook meer gaan richten op het rijden van klassementen in rittenkoersen. Daarnaast wil ik graag onderdeel uitmaken van de sprinttrein van Marcel Kittel.”

Het is voor de Zwitserse formatie alweer de vijfde nieuwkomer voor 2018. Eerder werden de transfers van Marcel Kittel, Nathan Haas, Ian Boswell en van het jonge Italiaanse talent Matteo Fabbro al succesvol beklonken.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2017 10:30
Opnieuw goede versterking voor Katusha en opnieuw een verzwakking voor Movistar, dat ook ineens 3 uitstekende tijdrijders verliest met Castroviejo, Dowsett en de gestopte Malori; naast natuurlijk de leegloop van goede knechten voor het gebergte.
21 augustus 2017 10:41
Katusha serieus betere ploeg volgend jaar. Weer een hardrijder erbij.
21 augustus 2017 10:50
Worden een serieuze kanshebber voor WK TTT volgend jaar zo.
21 augustus 2017 11:02
En zo was Movistar in een seizoen Malori, Castroviejo en Dowsett kwijt. Hopen voor ze dat de grote ronden volgend jaar niet weer eens uitpakken met uitgebreide ploegentijdritten.
21 augustus 2017 11:18
Volgens mij hebben ze nog genoeg hardrijders over voor een ploegentijdrit.
21 augustus 2017 11:21
Vorig jaar al Visconti, Moreno en Izaguirre. Nu Castro, Dowsett, Sutherland en Izagirre. Da's een serieuze afname in kwaliteit. Dat is een probleem als ze volgend jaar in meerdere rondes voor het klassement gaan. Ik vond het dit jaar al niet veel soeps in de giro en tour.
21 augustus 2017 11:22
Ik vind dat Katusha er juist helemaal niet veel sterker van wordt. Dit is de komst van hardrijder nummer zoveel, terwijl ze nog steeds een beperkt aantal afmakers in de ploeg hebben. Door het vertrek van Kristoff gaan ze een zwaar voorjaar tegemoet, aangezien je daar ook niet kan teren op alleen Tony Martin. Naast Kittel heb je niemand in de ploeg die serieus vaak in een winpositie komt. Toch matig voor een team met zo'n hoog budget. Met Dowsett heb je prima ondersteuning, maarja, voor die 5e plek van Zakarin?
21 augustus 2017 11:25
Tijdrijden, sprinttrein en klassementen .. Druk programma krijgt die jongen.
21 augustus 2017 12:01
@Colbrelli

Misschien dat Nils Politt een stap kan zetten in het klassiekerwerk, maar ik niet dat volgend jaar al mee kan doen om de knikkers in RVV en PR.
21 augustus 2017 12:13
Er zit ook niet echt lijn in die aanwinsten van Katusha. Kittel is natuurlijk een versterking, maar hoeveel blijft er over van de trein van Kristoff en verder lijkt het gewoon alsof ze renners halen omdat het kan. Vorig jaar ook al een beetje. Maar het budget van Katusha is serieus achteruitgegaan, volgens mij is alleen Itera van Makarov nog sponsor. Want Gazprom is voor zichzelf begonnen.
http://www.cyclingnews.com/news/katusha-to-have-swiss-licence-in-2017/
21 augustus 2017 14:29
Dowsett heeft z'n laatste tijdritzege waarschijnlijk dan geboekt. Of Katusha moet opeens met beter tijdritmateriaal komen volgend seizoen.
21 augustus 2017 15:49
@ChefSpijker
Katusha en Movistar hebben toch hetzelfde materiaal?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.