Kelderman bezeert pols bij val
foto: Sirotti
maandag 8 juni 2015 om 15:56

Kelderman bezeert pols bij val

Hachelijke momenten voor Wilco Kelderman in het Criterium du Dauphiné. De kopman van LottoNL-Jumbo raakte vanmiddag in de tweede met nog twee kilometer te rijden ten val. Volgens de eerste berichten heeft hij daar onder andere een pijnlijke pols aan overgehouden.

In de slotfase van de rit naar Villars-les-Dombes stormde het peloton naar de finishlijn in het plaatselijke vogelpark. Kelderman, die in de spits werd gehouden door ploegmaat Bram Tankink, kwam door nog onbekende reden ten val, evenals de Belgische Lotto Soudal-sprinter Kris Boeckmans. Het tweetal stapte na de tuimeling redelijk snel weer op de fiets. De schade voor de 23-jarige Nederlander zijn enkele schaafwonden in het gezicht en een pijnvolle pols.

Doordat de valpartij op minder dan drie kilometer van de finish plaatsvond, verliest het duo geen tijd in het algemeen klassement. Kelderman staat voorlopig 72ste op 12 seconden van klassementsleider Kennaugh.

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2015 21:59
Off-topic: amateurisme ten top dat TLJ bij hun verslag over de 2e etappe de klassementen van etappe 1 toevoegen. Ik hoop dat ze weten dat er morgen een TTT is.

On: als ze morgen de schade beperkt houden zie ik WK een mooi klassenfoto's rijden
9 juni 2015 00:35
@tendam. Wilco een wilde, onbesuisde renner?? Vaak vallen?? Staaf je uitspraken eens met feiten, ben benieuwd. Hij is noch druistig, noch valt hij vaak. Een keer vallen en er weer een stempel opplakken, mijn hemel!
9 juni 2015 08:11
Zat in het gedrang bij de sprinters voorin. Dat mag hoor. maar de kans voor valpartijen is dan wel groter!
9 juni 2015 10:04
@peervaneynthoven
In vrijwel elke rittenkoers ligt hij er wel een keer bij (of meerdere). Ook bij de beloften had hij al de nodige gebroken sleutelbenen en polsen. Het wordt wel minder, heb ik het idee.

Als je dat dan vergelijkt met bv. Gesink, die het imago heeft dat hij vaak valt maar die er doorgaans echt maar 1 of 2 keer per jaar bij ligt, is dat eigenlijk wel vreemd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.