Kelderman: “Ik sluit deze etappekoers nog redelijk positief af”
Foto: Sirotti
maandag 2 mei 2016 om 08:22

Kelderman: “Ik sluit deze etappekoers nog redelijk positief af”

Wilco Kelderman eindigde zondag als derde in de slotetappe van de Ronde van Romandië. De Nederlander had de aanval gekozen nadat hij was weggezakt in het klassement. “Ik dacht hier zaterdag al aan, maar het is nooit makkelijk om in de kopgroep te komen”, stelt Kelderman op de website van LottoNL-Jumbo.

“Ik zat met de goede vlucht mee, maar voelde me niet heel sterk”, geeft hij toe. “Ik had er lange tijd geen vertrouwen in dat ik de finale zou kunnen rijden, maar uiteindelijk hoorde ik wel bij de betere renners uit de groep. Het is jammer dat ik mijn kans niet heb kunnen grijpen, want in de sprint was ik niet snel genoeg. Toch sluit ik deze etappekoers nog redelijk positief af. Ik kwam natuurlijk voor iets heel anders, maar dat ging tijdens de proloog al fout. Uiteindelijk was ik gewoon niet goed genoeg en dat is frustrerend. Mijn lichaam moest herstellen van die valpartij en dat kost veel energie.”

Kelderman reed samen met Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) en Andrey Amador (Movistar) naar de streep en moest in een sprint zijn meerdere erkennen in de twee. Daarachter spurtte Moreno Hofland naar een vijfde plaats. “Onze mannen hebben gewerkt voor Moreno en hij leverde een sterke sprint af”, oordeelt ploegleider Frans Maassen. “Daarnaast heeft Wilco laten zien dat hij karakter heeft. Zaterdag zat het er voor hem niet in, maar dat heeft hij zondag rechtgezet.”

“Ik heb deze week goede dingen gezien”, vervolgt Maassen. “Steven Lammertink heeft stappen gemaakt en de mannen die de Giro rijden, hebben zich goed kunnen voorbereiden. Uiteindelijk bepaalt je kopman het eindoordeel en dan moeten we concluderen dat we meer hadden gewild dan dit eindresultaat.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2016 08:36
Lammertink heeft de laatste drie dagen inderdaad goed gereden. Hij had tot nu toe een erg moeizaam, maar als ik nu kijk naar zijn uitslagen in deze koers lijkt het toch niet verkeerd voor een eerste WT-koers.
2 mei 2016 08:43
Jammer voor kelderman. Geen etappe maar ook geen goed klassement kunnen rijden door omstandigheden. Maar goed de spoeling is dun bij jumbo. Bij het wegvallen van 1 kopman kan de rest geen potten breken. Begrijpelijk maar frustrerend.
2 mei 2016 08:51
Voelde zich niet sterk. Zat in de best bezette kopgroep dit voorjaar en fiets daar nog bij weg.
Wat LJ voelt en wat ze kunnen lijkt niet overeen te komen. Ik heb het gevoel dat er meer in zit, ploegleiding mist een beetje chakka mentaliteit, dat hoeft dan niet weer terug te komen in de interviews.
2 mei 2016 09:04
@rondo: het is tsjakka
2 mei 2016 09:25
@Rondo
Tsjakka is zo jaren 90 en kortzichtig. Er zijn betere methoden om mensen te motiveren en in zichzelf te laten geloven.
2 mei 2016 10:23
(Woord) is zo (jaar) 2015. :)
2 mei 2016 11:05
Toch een rare koers uiteindelijk: Kelderman rijdt volop mee in de kopgroep en zorgt er zo mede voor dat Hofland niet voor de overwinning kon sprinten. Zo is TLJ slachtoffer van het luxeprobleem dat het uiteindelijk twee ijzers in het vuur had. Resultaat: nul.
2 mei 2016 11:13
Resultaat nul is overdreven, Hofland had waarschijnlijk de sprint verloren van Bonifazio en maar 1 renner in de top 10 gehad bij een massasprint, nu twee in de top 5.
2 mei 2016 11:52
Tsjakka mentaliteit hebben ze zeker nodig, de trainers/ploegleiders van LJ komen altijd zo timide, gelaten en vlak over. Weinig lachen, weinig echte boosheid. Ballen tonen, en het liefst zelfs jullie "3e bal"!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.