Kevin Pauwels verslaat Lars van der Haar in Francorchamps
zondag 23 november 2014 om 16:00

Kevin Pauwels verslaat Lars van der Haar in Francorchamps

Kevin Pauwels heeft de allereerste veldrit in Francorchamps gewonnen. De 31-jarige Kempenaar was de hele wedstrijd op pad met Lars van der Haar, maar de Nederlander ging in de slotronde onderuit. Van der Haar werd wel tweede, voor Tom Meeusen. Superprestige-leider Sven Nys had een slechte dag, en finishte als achtste.

Pauwels en Van der Haar kleuren de koers
Ondanks het loodzware parcours op en rond het heuvelachtige Formule 1-circuit van Francorchamps, waren er na één ronde nog een dertigtal renners bij elkaar. Philipp Walsleben was de eerste die een aanval durfde wagen, maar niet veel later kreeg de Duitser te maken met een enorme terugval. In de derde ronde was het de beurt van Kevin Pauwels. Nederlander Lars van der Haar was de enige die kon aanpikken, de rest zou nooit meer in het verhaal voorkomen.

Achtervolging van Nys en Van der Poel baat niet
In twee ronden had dit tweetal immers een voorsprong van een halve minuut genomen. Eerst Sven Nys, later ook Jens Adams, Mathieu van der Poel, Klaas Vantornout en Tom Meeusen probeerden de kloof nog wel kleiner te maken, maar één voor één moesten zij hun inspanningen bekopen. De grootste terugval was er misschien wel voor Nys, die op de lastige Radillon-helling volledig stilviel, en pas als achtste finishte. Daarmee verspeelde hij zijn leidersplaats in de Superprestige.

Valpartij vernietigt winstkansen Van der Haar
Daar trokken Lars van der Haar en Kevin Pauwels zich niets van aan. Het tweetal ging gezamenlijk de slotronde in, maar daar sloeg het noodlot toe voor Van der Haar. In een bocht ging hij onderuit, en dat liet Pauwels zich geen twee keer zeggen. De Kempenaar kreeg op die manier een kloof van een vijftal seconden cadeau, en stond die niet meer af. Dankzij zijn overwinning is Pauwels ook de nieuwe leider in de Superprestige, al moet hij die leidersplaats delen met Van der Haar.

Superprestige veldrijden 2014-2015
UItslag manche 5: Spa-Francorchamps

1. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
2. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Shimano Dev)
3. flag-be Tom Meeusen (Team Telenet-Fidea)
4. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP Powerplus)
5. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice)
6. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
7. flag-nl Corné van Kessel (Team Telenet-Fidea)
8. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink Team)
9. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice)
10. flag-nl Thijs van Amerongen (Team Telenet-Fidea)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.