Komt Fabio Jakobsen vandaag wel aan sprinten toe? “Hoop dat deze finale me wat beter ligt”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 12:36

Komt Fabio Jakobsen vandaag wel aan sprinten toe? “Hoop dat deze finale me wat beter ligt”

In de eerste vlakke etappe van de Giro d’Italia kwam Fabio Jakobsen niet aan sprinten toe. Een dag later hoopt hij de finalehelling wel te overleven en mee te strijden om de dagzege. “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”, zei hij voor de start van de vierde etappe tegen Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik hoop dat deze finale me wat beter ligt”, aldus Jakobsen. “Ik ken de finale natuurlijk van Milaan-San Remo. De Capo Mele is niet gemakkelijk, maar ik hoop er mee over te komen. Daarna is het in dalende lijn naar de sprint.”

Omdat de Nederlander gisteren de laatste beklimming niet overleefde, was het bij dsm-firmenich PostNL aan Tobias Lund Andresen om te sprinten. De beoogde lead-out eindigde als vijfde. “Die is in orde”, aldus Jakobsen. “Nu moet ik zorgen dat ik in zijn wiel zit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.