Giro 2024: dsm-firmenich PostNL en Fabio Jakobsen moeten verder zonder zieke Bram Welten
dinsdag 7 mei 2024 om 12:51

Giro 2024: dsm-firmenich PostNL en Fabio Jakobsen moeten verder zonder zieke Bram Welten

Bram Welten is niet van start gegaan in de vierde etappe van de Giro d’Italia. De Nederlander van dsm-firmenich PostNL, die mee was naar de Ronde van Italië om Fabio Jakobsen bij te staan in de sprintritten, heeft verhoging en heeft last van hoest.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Door het wegvallen van Welten, verliest Fabio Jakobsen een belangrijke pion in de sprinttrein. Op papier heeft Jakobsen nu enkel nog Julius van den Berg en Tobias Lund Andresen tot zijn beschikking, in de aanloop naar een sprint. Renners als Gijs Leemreize, Chris Hamilton en Kevin Vermaerke kunnen uiteraard ook nog een handje toesteken. Romain Bardet geldt als klassementskopman van de Nederlandse formatie, maar de Fransman verloor in het openingsweekend al behoorlijk wat tijd.

Teleurstelling
“Bram kreeg tijdens de rit van maandag last van hoest en van zijn borst”, vertelt Camiel Aldershof, ploegarts bij dsm-firmenich PostNL. “Medisch onderzoek heeft onthuld dat hij verhoging heeft, naast het feit dat zijn hoest verergerd is. We hebben besloten dat het voor zijn eigen gezondheid en degenen rondom hem, beter is dat hij de wedstrijd niet voortzet. Bram neemt nu de tijd om te rusten en thuis te herstellen.”

Welten was erg teleurgesteld dat hij de Giro moet verlaten, zegt ploegleider Matt Winston. “Hij kwam hier in goede vorm. Maar we zullen niet alleen zijn kwaliteiten op de fiets missen, want hij zorgt ook voor een goede sfeer in de groep naast de fiets. We zullen zijn teamwork in koers missen en natuurlijk zijn rol als lead-out in de sprintgroep. We wensen hem een goed herstel. De rest van de jongens is gemotiveerd om op een goede manier door te blijven gaan.”

Vierde opgever
De 27-jarige Welten is de vierde opgever deze Giro d’Italia. Eerder verlieten Robert Gesink (Visma | Lease a Bike), Simon Carr (EF Education-EasyPost) en Eddie Dunbar (Jayco AlUla) de ronde al.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.