Krists Neilands: “Gedachten waren al bij het naseizoen”
foto: Cor Vos
woensdag 18 september 2019 om 17:55

Krists Neilands: “Gedachten waren al bij het naseizoen”

Krists Neilands zat met zijn gedachten al haast bij het naseizoen, waardoor zijn zege in de Grand Prix de Wallonie extra zoet smaakte. Na een solo van negen kilometer kwam de Letse kampioen als eerste over de finish op de lastige Citadel van Namen.

“Het is echt geweldig om te winnen. Dit is goed voor de motivatie. Het seizoen is bijna voorbij en ik begon al langzaam te aan het naseizoen te denken. Maar om nu te winnen is een fijne manier om de winter in te gaan”, reageerde Neilands. Volgens de Let was zijn solo niet gepland en hij vreesde dat hij zou worden ingelopen. “Ik voelde me niet al te best. Ik kwam immers gisteren pas over vanuit Canada (van de races in Québec en Montréal) en daardoor had ik last van een jetlag.”

“Ik heb slechts gevolgd en op negen kilometer van de finish zette ik aan. Ik heb de koers al eens gereden vorig jaar, dus ik kende de slotklim. Ik was er eigenlijk zeker van dat de andere mannen zouden terugkeren. Het is zeker een van mijn mooiste overwinningen. Mijn laatste zege in België (Dwars door het Hageland 2018, red) was op vrijwel dezelfde manier. Dit doet me zeker aan die overwinning herinneren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.