Küng na nieuwe Europese titel: “Ik hoop straks een andere trui aan te trekken”
foto: Cor Vos
donderdag 9 september 2021 om 17:45

Küng na nieuwe Europese titel: “Ik hoop straks een andere trui aan te trekken”

Niet Filippo Ganna of Remco Evenepoel, maar Stefan Küng kroonde zich vandaag tot Europees kampioen tijdrijden. De Zwitser wist in het Italiaanse Trento met succes zijn titel te verdedigen na een ijzersterke slotfase. “Ik ben heel erg blij. Het is geweldig om deze trui te behouden”, vertelde Küng in het flashinterview.

De 27-jarige tijdritspecialist begon vanmiddag als een van de favorieten aan het EK tijdrijden, maar moest nog wel ‘even’ zien af te rekenen met kleppers als Ganna en Evenepoel. Na het eerste meetpunt was duidelijk dat we een driestrijd kregen om de Europese titel. Ganna, Evenepoel en Küng gaven elkaar geen duimbreed toe. Küng klokte de derde tussentijd, op vier seconden van thuisfavoriet Ganna.

Denkend aan Tokio 
De titelverdediger uit Zwitserland wist het beste voor het laatst te bewaren. “Het was een erg snelle tijdrit en het was belangrijk om power te bewaren voor de laatste kilometers, om zo goed en snel door de bochten te gaan. Op de terugweg hadden we wind mee en dus was het zaak om de vaart erin te houden. Ik wist na het eerste tussenpunt dat ik nog volop kans maakte op de titel.”

“Ik weet van mezelf namelijk dat ik me terug kan knokken in zo’n tijdrit. Ik dacht tijdens de race aan de Olympische Spelen van Tokio. Toen verloor ik met een fractie van een seconde een medaille. Doorgaan, doorgaan, dacht ik de hele tijd. Het is geweldig om mijn titel te prolongeren, maar ik hoop straks een andere trui aan te trekken”, kijkt Küng alvast vooruit naar het komende WK tijdrijden. “Dat is sinds de Spelen mijn grote doel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.