Lars Boom over toekomst: “Ik ben wel met iets moois bezig”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 24 november 2019 om 16:54

Lars Boom over toekomst: “Ik ben wel met iets moois bezig”

Lars Boom is nog altijd druk bezig met zijn toekomst. De coureur van het stoppende Roompot-Charles heeft nog altijd geen ploeg. “Ik ben wel met iets moois bezig, maar kan er nu nog niets over zeggen”, zegt hij tegen CyclingOnline.

“Het valt niet mee om een wegploeg te vinden”, aldus Boom, die zich ook niet bezighoudt met een volgend wegseizoen. “Ik ga voorlopig mountainbiken en op het strand rijden.”

Vandaag deed Boom mee aan de strandrace van Wijk aan Zee. Als Europees kampioen in deze discipline wist hij de wedstrijd te winnen. De Vlijmenaar versloeg op het Noordzeestrand Johnny Hoogerland met vier seconden. De derde plaats was kort daarachter voor Rick van Breda. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Pauliena Rooijakkers voor de zussen Riejanne en Femke Markus.

Hoogerland: “Ik woog bijna negentig kilo”
Johnny Hoogerland was een opvallende naam op het podium, al liet hij een tijd terug ook al van zich horen in Hoek van Holland-Den Helder. “Ik was even over voor de bruiloft van mijn neefje en dan zijn strandraces als deze in Wijk aan Zee leuk om te doen”, zegt de naar Oostenrijk verhuisde oud-prof. “Ik heb vanwege de verbouwing aan ons hotel anderhalf jaar niets gedaan en woog bijna negentig kilo. Toen ik klaar was ben ik weer gaan trainen en zit nu weer op een goed niveau.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.