Lars van der Haar: ”Ik ben en blijf een veldrijder”
zondag 15 september 2013 om 12:15

Lars van der Haar: ”Ik ben en blijf een veldrijder”

Met het veldritseizoen in aantocht, gaat ook voor Lars van der Haar zijn favoriete deel van het jaar van start. De 22-jarige Amersfoorter, die vorig jaar op het WK in Louisville nog een bronzen plak pakte, hoopt dit jaar nog meer bij te leren. ”Ik wil de kloof met de grote jongens kleiner maken”, aldus Van der Haar in Gazet van Antwerpen.

”In echt zware veldritten kan ik nog geen topklassement rijden. Jongens als Nys, Albert, Pauwels en Vantornout zijn nog beter dan ik. Die kloof krijg ik niet zomaar dicht, maar op termijn zal dat wel lukken”, aldus de renner van Rabobank-Giant Offroad Team.

Hij weet echter wel dat hij nog niet te veel inspanning moet leveren op zijn pas 22-jarige leeftijd. ”Mijn seizoen draait om de Wereldbekerwedstrijden en de Superprestige, met het WK in Hoogerheide als uitschieter. Voor de rest pas ik”, weet Van der Haar. ”Het is soms lastig om bijvoorbeeld de Koppenbergcross aan mezelf voorbij te laten gaan, maar ik ben gewoon nog te jong om continue veel hooi op mijn vork te nemen.”

Het uiteindelijke doel voor Van der Haar is het WK in Hoogerheide. ”In principe moet ik mee kunnen doen voor een podiumplaats. Het rondje in Hoogerheide ligt me, dat heb ik bij de jeugd al bewezen. Maar een WK winnen is andere koek. Die bronzen medaille in Louisville was leuk, maar ik besef dat er wat geluk mee gemoeid was.”

In voorbereiding op het veldritseizoen heeft Van der Haar enkele wegwedstrijden gereden, de Nederlander stond zelfs in belangstelling van Argos-Shimano. ”Die wedstrijden hebben mij geleerd, dat mijn toekomst niet op de weg ligt. Ik ben en blijf een veldrijder.”

Lees ook:
Lars van der Haar in gesprek met Argos-Shimano
Van der Haar voorlopig niet naar Argos-Shimano

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.