Lefevere tevreden over voorjaar Etixx-Quick-Step
Foto: Sirotti
maandag 25 april 2016 om 17:41

Lefevere tevreden over voorjaar Etixx-Quick-Step

De voorjaarsklassiekers zitten erop. Tijd dus om conclusies te trekken. Patrick Lefevere, ploegbaas van Etixx-Quick-Step, heeft ondanks het ontbreken van een overwinning in een monument een positief oordeel over zijn renners. “Ik kan niet ontevreden zijn over ons voorjaar”, stelt hij tegenover Het Nieuwsblad.

“We wonnen met de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl twee semiklassiekers en maakten altijd de koers”, aldus Lefevere. “Ik ben tevreden, en dat zijn ook de sponsors. Neem ons weg en de koersen zouden saai zijn.” De Belg is voornamelijk in zijn nopjes met de prestaties van jonge renners als Fernando Gaviria, Petr Vakoc, Julian Alaphilippe en Laurens De Plus. “Onze investeringen in de jeugd en onze scouting beginnen te lonen. Dit is hoopgevend.”

“De mannen die duurder betaald zijn, zakten soms door de mand”, erkent Lefevere. “Stybar sukkelde met een verkoudheid en ook Terpstra was net niet top. Maar vergeet niet dat ze nog steeds vier keer minder kosten dan Peter Sagan. Dus moet je hun prestaties ook niet meten aan die van Sagan. In de Giro en de Tour kunnen we nog genoeg winnen om van 2016 een echt topjaar te maken.”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
25 april 2016 17:51
Nare man.
Zichzelf een compliment geven over de scouting en zijn renners zakten door de mand....waarom ontbreekt de naam van zijn meest duurbetaalde renner hier?
Contractonderhandelingen soms.....
25 april 2016 17:57
Is door de mand zakken een Vlaamse uitdrukking?
25 april 2016 18:02
Zonder winst in de ronde of roubaix lijkt me niet dat deze ploeg tevreden mag zijn... maarja lefevere praat altijd alles recht als zijn ploeg niet wint
25 april 2016 18:11
Het was geen goed voorjaar voor Etixx, een ploeg die juist gespecialiseerd is in kasseiën.
Nu alle focus op het sprint-treintje. Ik zie Kittel en Gaviria nog veel wedstrijden winnen.
25 april 2016 18:18
Is gemakkelijk reageren door je zelf een veer in de K.nt te steken!
Katerkop je hebt gelijk wat een nare man, en dan druk ik me nog voorzichtig
uit.
De meeste renners van zijn ploeg komen voor het geld , en zeker niet voor hem,
dat meent hij wel.
25 april 2016 18:21
22 wedstrijden winnen, 2 semiklassiekers kan je nu moeilijk slecht noemen ook ofwel?
Ik denk dat GIANT en LOTTO-jumbo daar wel voor tekent ;-)
Een top jaar is het niet want geen klassieker gewonnen. Maar slecht zeker niet
25 april 2016 18:25
Dat de sponsors tevreden zijn is goed. Vandaag boodschappen gedaan bij Lidl.
25 april 2016 18:37
@ mic1984. Je bent zeker de veer die Lefevre gebruikt.
Wat een opmerking over de Giant ploeg, die door het ongeval gehalveerd zijn
geworden, opmerking laag bij de grond.
25 april 2016 18:44
@Boum05
Denk jij niet dat Giant en Lotto blij zouden zijn met dat resultaat dan?
25 april 2016 18:46
Vandaag boodschappen gedaan bij Boon. +en en dan toch bijna ook bij Lefevere. Hij kan tevreden zijn.

Kom op zeg, "we maakten altijd de koers". Z'n ploeg maakte inderdaad de koers... Dood door steeds op kop te rijden. Om vervolgens niets te winnen. Mooi dat hij zijn jeugdige renners complimenteert (deden het prima), maar volgens mij is dat meer een kwestie van geld dan de edele kunst van het scouten. Toch verfrissend om deze man zich eens positief te horen uiten. Ook best een unicum...
25 april 2016 19:08
@mic1984, Switchfoot Je moet de prestaties wel in perspectief zien. Een van de duurste ploegen uit het peloton. De enige van de dure ploegen die zich vooral op het voorjaar richt.

PSV heeft een topjaar met het bereiken van de achtste finales in de CL. Voor Barcelona zou uitschakeling in de achtste finales een flinke tegenvaller zijn.
25 april 2016 19:15
@Velominatus
Volledig mee eens! Etixx heeft aardig wat gewonnen, maar niet de koersen die belangrijk voor hen zijn, dus ik zou niet tevreden zijn als ik Lefevre was.
Mijn opmerking naar Boum05 was echter bedoeld om hem in te laten zien dat zijn reactie wat overtrokken was.
25 april 2016 19:16
In de breedte is het team meer dan gruwelijk, qua afmakers vaak in een spagaat.
25 april 2016 19:24
Beetje bizarre sneer naar Niki, die zich een aantal keer heeft moeten opofferen voor een ploegmaat terwijl hij wél heel goed was.
25 april 2016 19:36
Echt succesvol is het nou ook niet allemaal, ik kijk nu naar een lijstje van dertien WT-koersen en er staat niet één Etixxnaam tussen. Die vele zeges op lager niveau getuigt wel van een selectie die onwijs sterk in de breedte is, en eigenlijk is er niemand die écht een zaadseizoen rijdt tot dusver, op Winkelkarman na.

Met zijn opmerking over de scouting ben ik het maar half met hem eens. Gaviria en De Plus zijn natuurlijk niet door Quick Step ontdekt en elke ploeg met voldoende budget had deze heren wel willen hebben. Vakoc, Alaphilippe en Wisniowski zijn dan wél weer afkomstig uit kamp Etixx.
25 april 2016 20:08
Eén ploeg heeft gescoord , Tinkov wint met Contador en Sagan , BMC verliest na Van Avermaet veel van z'n pluimen, ( robot)Sky scoort via , heel diep sorry ,via z'n meesterknecht ( alle lof voor Poels) quid Kwiat? , Orica heeft intrinsiek, qua mengeling jeugd -oud de beste ploeg en het liet zich merken ... vele oudjes op het podium en winst in PR en bijna in LBL.Movistar had naast z'n old born star ERVITI, een halfgod in de Waalse Pijl, Wanty had een deus ex- machina ( vooral het zééér humane interview na de race blijft me bij). Trek moet na een fantastische Cancellerara herbronnen en heeft een aantal goede jonge coureurs. Astana? De grote K ?
En dan de belgen : Lotto had veel pech en moet vooral nog veel boterhammen eten! ( goeie De busschere; goeie Tosh; Benoot pech en wellicht toch noch wat groen ; Wellens , gebruik je goeie benen in de finale en groei langzaam ! Debie je komt er wel ) De rest, zo geen pech, weinig excuus
EQ: 22 overwinningen , de sponsors tevreden...... doch GEEN klassieker, goeie, zeer goeie jonge renners in de rij : De Plus, Gavaria, Alaphillipe, Vakoc, Jungels..... en toch redde Boonen bijna de meubelen .Lefevere haal een winnaar in de Vlaamse klassiekers en zet je huidige "pseudo" kopmannen in een zetel en je wint INSIEME
Poels redt het voorjaar voor Nederland, maar waar bleven de oranje ploegen?
Giant : zo'n klap moet je beetje bij beetje te boven komen... van HARTE
Roompot : blijven attractief koersen
LJ : Van Marcke en Battaglin en dan te weinig
Daarnaast: een paar zeer goede Fransen (ze zijn daar lokaal wel goed bezig) en enkele verrassende namen ... en nu nog bevestigen

Wellicht nog heeel veel vergeten van dit boeiende wielervoorjaar, maar 'k heb er zeker van genoten. Bedankt heren coureurs
25 april 2016 20:25
@ mic1984
Wat hebben Giant en Lotto hiermee te maken?
25 april 2016 20:40
Met Le Samyn heeft Terpstra ook een soort van semi neo klassieker gewonnen. Moet wel zeggen dat ze als ploeg het voorjaar hebben gekleurd maar dat mag ook wel met zulke renners.

Wel grappig dat Poels in 2014 nog een jaartje bij deze ploeg heeft gereden. ;)
25 april 2016 20:59
De ploegleiding van EQS heeft een slecht voorjaar achter de rug. Slechte keuzes in kopmannen en niet op hun best qua topvermogen. Alleen Boonen in PR kwam in de buurt, voor het laatst vermoed ik.
25 april 2016 21:02
Tsja, in het interland voetbal zouden ze zeggen dat Etixx kampioen is van de vriendschappelijke wedstrijden:) :p
25 april 2016 21:29
Zouden Stybar en Terpstra zelf ook vinden dat ze een goed voorjaar hebben gereden?
25 april 2016 21:33
markd..... wat?!?
Ik heb je tekst nu twee keer gelezen en ik snap nog niet wat je met deze brij wilt zeggen.

Je weet dat je een reactie hebt gegeven op een artikel over Lefevre en het voorjaar van Etixx?
25 april 2016 21:46
"Neem ons weg en dan zouden de koersen saai zijn"... Neen Patrick, dan zouden al je toppers over andere ploegen verdeeld zijn en de koers niet minder, misschien zelfs beter.

Zonder iets af te doen aan het feit dat ze wel degelijk mee de koers kleuren getuigt dit voor mij toch echt van schromelijke zelfoverschatting.
25 april 2016 22:00
Levefre heeft 100 procent maling aan wat de zgn. insiders er van denken en dat al jaren lang. Hoe het ook loopt of wat er ook gebeurt; Patrick heeft gelijk. En het knappe is dat hij er jaar op jaar mee wegkomt, sponsoren en heel Belgie eten uit zijn hand. Vrij geniaal wat mij betreft.
25 april 2016 22:03
@Markd, sorry hoor maar volgens mij is Sky in elk monument in de top 5 geeindigd... en dat voor een niet klassiekerploeg. Kan ik niet slecht noemen. Ook niet robot. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.