LeMond over Sky: “Als dingen te mooi lijken om waar te zijn, zijn ze dat meestal ook”
foto: Sirotti (archief)
donderdag 4 januari 2018 om 15:11

LeMond over Sky: “Als dingen te mooi lijken om waar te zijn, zijn ze dat meestal ook”

Greg LeMond heeft in The Times hard uitgehaald naar Sky en ploegbaas Dave Brailsford, naar aanleiding van de positieve test van Chris Froome op salbutamol. De drievoudig winnaar van de Tour de France vindt dat Froome geschorst zou moeten worden, maar heeft ook harde woorden over voor zijn begeleiding. “Ik geloof niet in Dave Brailsford. Hij is geheimzinnig”, zegt LeMond.

“Je moet naar Froome’s Adverse Analytical Finding (afwijkende analyseresultaten) kijken in de context van alles rondom Sky. Het commentaar van Shane Sutton, die toegeeft dat de ploeg dingen tot de limiet zou pushen, de verloren gegevens en het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins”, somt LeMond op.

De rol van manager Dave Brailsford wil de Amerikaan benadrukken. “Hij is geheimzinnig, hij ontwijkt vragen, en van wat ik lees en hoor, is het team niet zo wetenschappelijk en zo kundig als ze beweren te zijn. Het doet pijn als ik hoor dat Brailsford en het team echte wetenschap verwerpen als pseudowetenschap”, zegt LeMond. “Zoals de geschiedenis heeft aangetoond: Als dingen te mooi lijken om waar te zijn, zijn ze dat meestal ook.”

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
4 januari 2018 15:22
Bah moet deze nare Amerikaan zich er ook weer in mengen..inhoudelijk heeft hij gelijk, maar ik denk dat hij net zo goed wel iets heeft gebruikt.
4 januari 2018 15:24
Wat me vooral tegenstaat is die kul van Brailsford zo van "What we bring to the sport of cycling..." ze zijn helemaal niet zo transparant en ze maken de koers voorspelbaar. En dat is ook zo zonde voor de toprenners die er rijden.
4 januari 2018 15:29
@doomsday daarom heeft hij waarschijnlijk inhoudelijk ook gelijk.
4 januari 2018 15:30
De ene Amerikaan had kanker en won de TDF en de andere Amerikaanse winaar zat vol
loodhagel na een bijna dodelijk ongeluk en won ook de TDF en dat gewoon op een
boterham met pindakaas .
Zulke mensen hebben dus echt recht van spreken .
4 januari 2018 15:53
In het artikel staat de zegswijze goed: als dingen te mooi LIJKEN, zijn ze dat meestal ook. In de titel staat zijn ipv lijken. Daardoor lijkt het alsof greg lemond dom is.
4 januari 2018 15:53
Mensen... wat telt zijn de argumenten en mening, en in principe NIET degene die ze verkondigt.

Wat vindt de sponsor Sky van dit alles? Staan ze nog vierkant achter de wielerploeg en haar management?
4 januari 2018 16:16
Ik heb nooit iets gehoord dat Greg Lemond oneerlijk was ik denk dat hij ook slachtoffer was van de epo generatie in de nadagen van zijn loopbaan. Hij mag zeker een mening vormen.
4 januari 2018 16:27
@limburgia
Het waren vooral heel wat cheeseburgers; Lemond hield ervan om, vaak rond middernacht, cheeseburgers te verorberen tijdens de TDF.

Ik denk dat Lemond wel redelijk clean was, anders had ie tijdens de Indurain jaren(lees:epo) ook topuitslagen gereden.
4 januari 2018 16:28
Volgens een boek uit 2012 over doping is Lemond de schoonste tourwinnaar van de laatste 30 winnaars!
4 januari 2018 16:55
"Als dingen te mooi lijken om waar te zijn, zijn ze dat meestal ook"
Lemond reed tussen zijn jachtongeluk en zijn tour van 1989 van geen meter. In de Giro van 1989 werd hij iedere dag op grote achterstand gereden. Alleen in de slottijdrit reed hij goed, 2e dacht ik. In de tour van 89 reed hij in een ploegje dat met een man of 3 a 4 aankwam in Parijs. Om daar op de Champs een onmogelijke achterstand goed te maken in de slottijdrit. En hij deed het.
Het was te mooi om waar te zijn :)
4 januari 2018 16:58
Lemond zou inderdaad de witte ridder zijn en heeft dat ook ronduit bevestigd op sporza in een reportage over Greg Van Avermaet ('over de naam Greg';). Er zijn nooit speculaties geweest over Lemond inderdaad, dus de man heeft recht van spreken.
4 januari 2018 17:07
@maurits
Hij reed als eerste met een triathlon stuur wat hem een kleine minuut voordeel gaf.
@limburgia
's Nachts eten is alleen maar bevorderlijk overigens omdat er bij de avondmaaltijd eigenlijk nooit de calorieen kunnen worden opgenomen die nodig zijn, spreiden dus. Wij hielden Gruyère en Jambon a l'os achter dehand met een flink stuk peen de kampanje onder het genot van een koel a libre.
En er zijn ook goeie cheeseburgers buiten Macdonald met echt rund.
4 januari 2018 17:12
Inhoudelijk eens met hem.

Lemond zie ik persoonlijk toch vooral als een van de mannen die niet kon wachten met het uitdelen van trappen na de val van Armstrong. En getrapt heeft hij, zo hard als hij kon. Over het algemeen heb ik niet zoveel waardering voor mensen die het leuk vinden om trappen uit te delen als iemand (al dan niet terecht) op de grond ligt.
4 januari 2018 17:36
@schipperaar
Iedereen verwachtte Lemond op zeker een half uur in Parijs. Dan helpt zo'n stuurtje ook niet meer :)
4 januari 2018 17:52
@maurits
Wie is iedereen volgens jou?
4 januari 2018 18:32
Lemond is toch een van de weinige renners uit het verleden waartegen (naar mijn weten) geen verdachtmakingen zijn omtrent doping. Hoewel ik voor geen enkele renner mijn hand in het vuur zou steken. Het schijnt dat Cadel Evans ook zonder doping reed. Dat men dit als een opvallend gegeven kan betrachten zegt veel over hoe algemeen ingeburgerd het gebruik van doping was.
4 januari 2018 18:41
@ Maurits, het geheime wapen van Lemond was de ploegleider: José de Cauwer!
4 januari 2018 18:43
@Thailand
LeMond was zelf ook al bijzonder hard de grond ingestampt door Armstrong. Armstrong had het gerucht de wereld in geholpen dat LeMond een alcohol- of drugsverslaving had, terwijl dat helemaal nooit het geval is geweest. Vervolgens wilde vrijwel niemand nog zaken doen met Lemond zijn bedrijf, waardoor het volgens mij zelfs failliet is gegaan. Als ik Lemond was en ik had de kans, dan zou ik ook zeker wel trappen uitdelen.
4 januari 2018 18:56
Helemaal met je eens platteprijs, José was een geweldig ploegleider
4 januari 2018 18:58
@ Thailand
Al lang voordat Armstrong zijn krokodillentranen plengde bij Oprah stak Lemond zijn verdenkingen jegens zijn landgenoot niet onder stoelen of banken.
Deze foto uit 2003 sprak al boekdelen:
http://www.velonews.com/2015/01/news/lemond-armstrong-anybody-deserves-lifetime-ban-guy_358937
4 januari 2018 19:03
Wat voor Lemond spreekt is dat hij zijn successen behaalde voor het EPO tijdperk.
Vanaf de intrede van EPO ( 1991 ) kon hij niet meer mee.
Ik vertrouw hem eigenlijk wel.
4 januari 2018 19:07
Zoals in je reet geschoten worden en plotseling de tour winnen. Hypocriet.
4 januari 2018 19:15
@west
Voor zover ik weet is die complete hagelstorm verwijderd uit zijn derriejèr, hoefde dus geen extra gewicht zoals Gesink in zijn been mee te sjouwen.
4 januari 2018 20:02
@Jacco van Stierop
Iedereen met gezond verstand wist allang dat Lance de zaak besodemieterde.
Er waren al 6 monsters met EPO gevonden uit de tour van 1999.
Toen ontsprong Lance alleen de dans omdat een B-staal ontbrak.
4 januari 2018 22:46
LeMond heeft gelijk denk ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.