Lotto Soudal-aanwinst Caleb Ewan grijpt eerste overwinning
Davy Rietbergen/Cor Vos © 2018
woensdag 2 januari 2019 om 10:41

Lotto Soudal-aanwinst Caleb Ewan grijpt eerste overwinning

Caleb Ewan heeft voor het eerst gejuicht in het tenue van Lotto Soudal. De 24-jarige Australiër was namelijk de snelste in het tweede criterium van de Bay Cycling Classic, die na een jaar afwezigheid weer op de kalender staat. Op de Ritchie Boulevard in Geelong nam Ewan de maat van Heinrich Haussler en Marco Haller, de winnaar van dinsdag.

De PocketRocket toonde zich bedrijvig en koos in het laatste kwartier zelfs de aanval. Het leidde tot een kopgroepje van een man of tien. Zij zouden uiteindelijk gaan sprinten om de dagzege, waarna Ewan de snelste bleek te zijn. Haller werd dus derde en verdedigt daarmee op de slotdag van donderdag een voorsprong van vijf punten ten opzichte van Haussler. Koen de Kort is de enige Nederlandse deelnemer bij de mannen. Hij werd tiende op negen seconden van winnaar Ewan.

Hosking de koningin bij de vrouwen
Bij de vrouwen is Chloe Hosking na haar dagzege van woensdag de nieuwe leider. Zij was in een groepje met drie veel te sterk voor Valentina Scandolara en Matilda Reynolds. Amanda Spratt – die dinsdag het eerste criterium wist te winnen – eindigde op zeventien tellen als zevende.

Vrijdag staan in Australië ook de nationale criteriumkampioenschappen op de kalender. Ewan won de laatste drie edities, maar de renner van Lotto Soudal beslist pas vrijdag of hij zijn titel verdedigt. Dat vertelt hij aan CyclingTips. Normaal gesproken had hij bij Mitchelton-Scott een sterke ploeg waarop hij kan rekenen, maar vrijdag zou hij de enige zijn die aan de start verschijnt. Bovendien focust hij zich op het nationale kampioenschap op de weg, dat komende zondag gepland staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.