LottoNL-Jumbo en Orica-BikeExchange starten in Arnhem-Veenendaal Classic
foto: Sirotti
vrijdag 22 juli 2016 om 09:05

LottoNL-Jumbo en Orica-BikeExchange starten in Arnhem-Veenendaal Classic

Het voortbestaan van de Arnhem-Veenendaal Classic hangt aan zijden draadje. De Nederlandse wedstrijd is hard op zoek naar sponsors uit het bedrijfsleven om de toekomst te kunnen verzekeren. Vorige week werd pas duidelijk dat de editie van dit jaar kan doorgaan. Op vrijdag 19 augustus staan onder andere de WorldTour-formaties LottoNL-Jumbo en Orica-BikeExchange aan de start.

Het is niet ondenkbaar dat na 19 augustus het doek valt voor de Arnhem-Veenendaal Classic. De wedstrijdorganisatie worstelt met het rond krijgen van de financiering. Een partij die niet bekend wil worden staat dit jaar garant voor het eventuele gat in de begroting, waardoor de wedstrijd volgende maand kan doorgaan. “Het baart me zorgen dat we geen geld uit de particuliere markt kunnen krijgen”, zegt koersdirecteur Thijs Zonneveld tegen WielerFlits.

De AD-journalist, sinds 2013 koersdirecteur van de wedstrijd door Gelderland, heeft zichzelf als doel gesteld de financiering vanuit de overheid te verminderen en om te buigen naar nieuwe geldstromen, zoals uit side-events (toertocht) en vanuit sponsoring door het bedrijfsleven. Dat laatste wil niet vlotten.

2016
De afgelopen jaren experimenteerde de Nederlandse UCI 1.1-wedstrijd als eerste met bijvoorbeeld live beelden op de fiets. Door het beperkt budget voor dit jaar is de organisatie gedwongen minder groot uit te pakken met innovaties. In tegenstelling tot wat andere media beweren is de finale van de wedstrijd wél live te zien op Eurosport 1. Dit zal weliswaar zonder weergave van de vermogens die de deelnemers trappen of live beelden vanop de fiets zijn.

Op de voorlopige deelnemerslijst prijken twee teams vanuit de WorldTour; LottoNL-Jumbo en Orica-BikeExchange. Daarnaast zullen negen ProContinentale-formaties hun opwachting maken, waaronder Roompot-Oranje Peloton en een aantal Nederlandse Continentale ploegen. De definitieve lijst met deelnemende wordt binnenkort bekendgemaakt.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2016 09:16
Wielerwedstrijden organiseren is niet gratis en niet makkelijk.
22 juli 2016 09:49
Matthews zou wel een mooie winnaar zijn. Je ziet toch dat een hoop van dat soort 1.1 koersjes het moeilijk hebben.
22 juli 2016 10:19
Starten is al heel wat ;) Hopelijk levert de Giro start nog wat fanatieke sponsors op.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.