LottoNL-Jumbo hoopt in Vlaanderen op goede dag van talenten
foto: Sirotti
donderdag 29 maart 2018 om 20:30

LottoNL-Jumbo hoopt in Vlaanderen op goede dag van talenten

Zonder de beoogde kopman Lars Boom, trekt LottoNL-Jumbo komende zondag naar de Ronde van Vlaanderen. In de Hoogmis hoopt de Nederlandse WorldTour-formatie op een succes van haar jonge talenten. De speerpunten van de ploeg heten Amund Grøndahl Jansen en Timo Roosen, die woensdag nog dertiende werd in Dwars Door Vlaanderen.

De geel-zwarte brigade legt zichzelf geen druk op voor zondag. “Omdat Lars niet start, gaan we anders deze wedstrijd in. We zullen proberen vrijer te koersen. We zijn benieuwd wat Timo en Amund kunnen. Ze moeten proberen een mooie uitslag te rijden”, licht Nico Verhoeven tegenover het ANP het strijdplan toe. Naast Roosen en Grøndahl Jansen, zijn ook Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Bram Tankink, Robert Wagner en Maarten Wynants.

In de recente Vlaamse wedstrijden liet Danny van Poppel een sterke indruk achter, maar de 24-jarige sprinter bereidt zich op dit moment via een hoogtestage voor op de Giro d’Italia. Aan het begin van het seizoen liet Van Poppel al aan WielerFlits weten dat hij dit seizoen kiest voor het verder ontwikkelen van zijn sprint.

flag-nl LottoNL-Jumbo voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2018
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Jos van Emden
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Bram Tankink
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

Grøndahl Jansen op de Muur van Geraardsbergen tijdens Omloop het Nieuwsblad – foto: Sirotti

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2018 20:37
Lijkt me de juiste insteek.
29 maart 2018 20:38
Eenkhoorn of Van Emden in de vroege vlucht, Roosen en Jansen sparen, sparen, sparen.
29 maart 2018 20:42
Precies dat. En de rest in dienst, net als de E die de vroege vlucht mist.
29 maart 2018 20:51
Kan Wynants ook niet meer ? Die reed dat gat gisteren toch straf dicht.
29 maart 2018 20:56
George Bennett meldt:"Morning spin in Andorra, lunch in Barcelona with the misty and dinner with the @LottoJumbo_road boys in Sierra Nevada. Giro team assembling up high to put in some miles in and half wheel each other into form."
Dus Van Emden en Wagner niet in de Giro?
29 maart 2018 20:58
Waar zie je Bennett zeggen dat de hele Giro-selectie nu op hoogtestage is?
29 maart 2018 21:04
Kom maar door met die voorbeschouwing!
29 maart 2018 21:13
@vlek
Dat kun je er opzich best uit opmaken, hoewel het me idd sterk lijkt.

OT: In de breedte prima selectie, maar zonder kopman van niveau in zo'n koers gewoon opvulling vrees ik.
29 maart 2018 21:15
1 of 2 man in de vroege vlucht inderdaad en de rest anticiperen en zorgen dat ze vertrokken zijn voordat de grote kanonnen gaan. Dan zit er misschien nog een mooie uitslag in zoals van Baarle en Erviti dat de afgelopen jaren deden.
29 maart 2018 21:17
Kan Tankink niet in de vlucht van de dag. Met zijn ervaring zou hij toch ver moeten kunnen komen. Een beetje de "Ervitti" van TLJ. Voor de anderen zal het een gevecht in de achterhoede worden.
29 maart 2018 21:22
Inderdaad, zoals @jopie zecht : mee in de vroege vlucht of de koers is verloren. Het is dat er nog 2 sprinters zijn bij deze ploeg die een kasseien over kunnen Maar verder is Het bij afwezigheid van Boom toch Trieste gesteld bij deze ploeg voor De kasseien.
Goed er moeten keuze gemaakt worden, en de sprinters die ze nu hebben doen Het goed, Maar om verder helemaal nergens meer op te vallen gedurende het kasseien voorjaar is toch wel erg jammer.
29 maart 2018 21:27
Tankink al 39 jaar! Dat had ik niet gedacht.
Genoeg ervaring zou je zeggen.
Toch wel één van mijn favoriete renners.
29 maart 2018 21:29
Zowel de eerste vlucht mee als bij elke andere achtervolgende groep meteen weg proberen te komen ja, en met je beste mannen ook nog. Zo zullen er nog wat teams het moeten doen dus op zich kan er een redelijk goede groep wegrijden,.
29 maart 2018 21:33
@KB er zijn ploegen die het met minder dan 3 (semi)kopmannen voor de kasseien moeten doen. En ze hebben er al één binnen.
29 maart 2018 21:44
@Skylimit; precies wat ik ook zat te denken, Tankink in de vroege vlucht. Taai genoeg om - in een gunstig koersverloop - te kunnen overleven tot de vroege finale. Zou dan nog van waarde kúnnen zijn in geval Roosen er bijvoorbeeld in een selectere groep bij zit als de kopgroep wordt bijgehaald.
29 maart 2018 21:56
Mooie strategieen weer hier, geen druk, vrijer koersen maar ze moeten proberen een mooie uitslag te rijden aldus het strijdplan. Alleen Eenkhoorn lijkt er bovenuit steken.
29 maart 2018 22:03
Vroege vlucht met 2 man mee in ieder geval.
Timo sparen en op een grotere afstand proberen te gaan als de toppers nog niet gegeaan.
29 maart 2018 22:07
Hopen op 1 goede dag, wat een mentaliteit weer tentoongespreid.

IJzeren stuur monteren en opeten dat ding.
29 maart 2018 22:15
Volgens mij heeft TLJ een van de 5 grote Belgische voorjaarskoersen tot nu toe gewonnen dus ja ook zonder Boom kan het best.
29 maart 2018 22:34
België heeft gewoon meer renners voor die wedstrijden van 1 dag en Nederland heeft gewoon meer renners voor de rondes. Kwestie van prioriteiten leggen.
29 maart 2018 22:46
Ach, ook met Boom had die druk niet hoog moeten liggen. Als je dan toch iets wil doen voor je ploeg is het voor de toekomst prima om te kijken waar een Roosen kan komen. En onze Noorse vriend kwam vorig jaar een leuk eindje mee in deze koersen, maar lijkt het dit voorjaar nog niet te hebben.

Kuurne gewonnen, de rest nou niet echt anders dan verwacht. Tenzij ze hier eens specifiek aan gaan werken blijft het wel wat het is, en is het hopen op doorgroei van bovengenoemden of een goede oude dag van Boom. Wie weet wat die 5mln extra van Jumbo volgend jaar doet om er een kopmannetje bij te krijgen.
29 maart 2018 22:49
Quote:
En onze Noorse vriend kwam vorig jaar een leuk eindje mee in deze koersen, maar lijkt het dit voorjaar nog niet te hebben.

Ik vond hem in het openingsweekend en afgelopen woensdag een stuk beter dan vorig voorjaar.
29 maart 2018 22:49
@rvb, het zou me verbazen als je daar harder van gaat fietsen. Gelukkig werken ze bij LottoNL-Jumbo iets professioneler.

Voor de Ronde geef ik de ploeg helaas weinig kans op een uitschieter. Het zal inderdaad vanuit de vroege vlucht moeten komen. Van Emden, Tankink of Janssen proberen zou ik zeggen. Roosen moet kijken hoe ver hij komt en of hij misschien kan anticiperen. Met wat geluk een lage top10 notering, iets meer lijkt me niet haalbaar. Toch succes gewenst!
29 maart 2018 22:53
@vlek: kan mijn beleving zijn, ik heb de uitslagen er niet op nagekeken. Of de verrassing was me vorig jaar groter.
29 maart 2018 22:55
@tetedelacourse Ik vind TLJ wel een leuke ploeg voor tal val redenen maar met de 5 miljoen zou ik toch eerst beginnen met een nieuwe basis te maken. Er zijn toch routiniers bij, die veel respect verdienen hoor, maar die echt aan vervanging toe zijn. Als je dan een kopman wil voor het voorjaar kan je die nieuwe basis dan al voorleggen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.