LottoNL-Jumbo met slechts zes man in Drenthe
woensdag 11 maart 2015 om 14:11

LottoNL-Jumbo met slechts zes man in Drenthe

LottoNL-Jumbo doet komend weekend met een ploeg van slechts zes renners mee aan de Ronde van Drenthe (zaterdag) en Dwars door Drenthe (zondag). Tom van Asbroeck en Martijn Keizer stonden aanvankelijk opgesteld, maar de Belg raakte geblesseerd bij een val in de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Nederlander vervangt Robert Gesink in de Tirreno-Adriatico.

Als kopman voor beide koersen wordt Bert-Jan Lindeman naar voren geschoven. Hij boekte in 2012 in de Ronde van Drenthe zijn eerste overwinning als prof. “Bert-Jan is woonachtig in de regio en kan goed overweg met kasseien”, zegt ploegleider Frans Maassen. “Het wordt voor ons echter wel lastig om de koers te dragen.”

Lindeman reed deze week in zijn voorbereiding al over de kasseitjes. “En ik moet zeggen: ze lagen er mooi bij in het zonnetje”, zegt de 25-jarige renner, die de voorkeur geeft aan zwaardere omstandigheden. “Gelukkig wordt het zaterdag en zondag minder goed. Ik hoop op wind en regen. Ik heb zulk weer nodig om het verschil te kunnen maken.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van Drenthe (1.1) en Dwars door Drenthe (1.1)
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Brian Bulgac
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Barry Markus
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
11 maart 2015 19:30
@leolamers Hofland wordt 3x 7e in een sterke groep van sprinters, Wilco rijdt een redelijke proloog en verder had de ploeg als taak in de eerste etappes om Wilco heel en zonder tijdsverlies aan de finish te krijgen en in die taak zijn ze gelukt.
11 maart 2015 19:45
Rob Ruijgh zou ik niet onlogisch vinden om erbij te nemen. Na het vertrek van mensen als Clement en Nordhaug en het wegvallen van Goos kan een extra helper in de heuvels / bergen geen kwaad. In de wedstrijden van enige importantie waar hij in 2014 aan mee mocht doen (De Panne, Ronde van België) heeft hij het toch niet onaardig gedaan.
11 maart 2015 20:26
@ tight
Bedankt voor de link. Ongelooflijk trouwens dat iemand met zo'n status (baas van een ploeg) zich inlaat met zoiets en dan ook nog van horen zeggen. Die man is echt nog dommer dan ik gedacht had.

De toestand van TLJ is nog niet echt florissant, en ik denk dat ze met 6 man ook hier te kort zullen komen om voor de overwinning te gaan.
11 maart 2015 20:34
Rob Ruijgh , daar schieten ze helemaal niks mee op. Wat heeft die nou laten zien de laatste paar jaar, als T D zijn normale niveau haalt zou het een goede versterking zijn, hebben wel echt tekort renners!
11 maart 2015 21:12
@tight,
Je hebt het over Gesinks trainingsdata welke niet hoopgevend is...
Is dat de mening van de trainer of jouw interpretatie en waar baseer je dat op?
11 maart 2015 22:13
@ Tight,

Bedankt voor de link. Inderdaad heel jammer dat zoiets is gebeurt. Ruijgh fiets wat mij betreft echt onder zijn niveau, zal mooi zijn als hij een kans zal krijgen bij Lotto-Jumbo. Maar acht het nu zeer klein
11 maart 2015 22:55
Ik ben wel benieuwd welke zaak het is geweest die ergens toe heeft geleid. De wandelgangen open gooien kan op zichzelf geen kwaad. De uitvoering zou wel wat zorgvuldiger mogen. Een bestuurder die zelf meteen belt met degene die van de muffe lucht in de gang wordt verdacht? Dat klinkt me iets te bekend in de oren.
11 maart 2015 23:29
@wielrenner Mijn interpretatie als niet kenner van gegevens op Strava en dat dat al zijn benenstrekkerij is, maar misschien traint hij in het geniep :p

19 februari was Gesinks laatste koers in Algarve, pas 26 februari is er weer een oudemannentochtje op Strava gezet. Daarna afentoe een langere training, maar vooral vaak "trainingen" met en weinig km's en een lage hartslag. Verder nogal veel rustdagen. Als ik dit vergelijk met wat het beest Westra allemaal op de training doet..

Maar misschien doet Gesink wel keiharde intervallen buiten de KOM-segmenten om en beult hij zich af op z'n state of the art klimhometrainer. Zoja, dan kunnen we misschien iets in het voorjaar verwachten.
12 maart 2015 00:39
Tip voor Plugge: tip de KNWU eens over het gedrag in het verleden van de huidige ploegleider Erik Dekker...
12 maart 2015 09:57
@tight,
Tsja, toch staat hij bekend als trainingsbeest, waarschijnlijk buiten strava om..
12 maart 2015 10:10
Ben het wel met xistnc eens, Gesink kan hier best wel werken voor z'n geld en de ploeg uit de brand helpen. Veel minder zal hij er wel niet van worden.
12 maart 2015 10:17
Quote:
Gesink kan hier best wel werken voor z’n geld en de ploeg uit de brand helpen.

Best mogelijk waarschijnlijk. Je kunt je alleen afvragen wat de meerwaarde is van zijn deelname. Zeven renners in plaats van zes is uit de brand geholpen? Ik zou als werkgever van Gesink vooral willen dat hij optimaal presteert in koersen waar hij een meerwaarde voor je kan hebben. Hier starten kan daarin een rol spelen. Als je tot de conclusie komt dat het beter is om een andere route richting de klassiekers te kiezen, dan zou ik hem echter niet alleen opstellen omdat hij 'best wel voor zijn geld kan werken'. Die zin te strikt nemen zou namelijk betekenen dat je van mening bent dat een andere keuze het tegendeel zou behelsen.
12 maart 2015 10:46
Mee eens dat de focus wel op de WT-koersen moet liggen die hij en de ploeg als doel stelt. 7 is iig meer dan 6 ;) en Gesink op de deelnemerslijst zal de organisatie en de (nederlandse) sponsor ook wel aanspreken. Als supporter wil ik Gesink gewoon weer zien koersen ipv alleen maar te trainen voor grote koersen voor een plaats tussen de 5 en 10. Na weer een rampjaar en weinig koersdagen lijkt het mij dat even terug naar de basis en onbevangen koersen + het plezier daarin ook wel belangrijk is.
12 maart 2015 11:05
Ik denk dat hij het plezier vooral haalt uit koersen tegen de allerbeste. Stel hij rijdt straks Catalunya in voorbereiding op Baskenland en de klassiekers, dan heb je hem drie koersdagen moeten missen. Dat is vast wel op te brengen als fan. Zeker als je weet dat het niet was omdat hij liever ging trainen..
12 maart 2015 14:13
"Werken voor zijn geld" betekent voor Gesink ook dat ie niet moet gaan Skieen, Bungeejumpen of in Drenthe op de Kinderkopjes moet gaan liggen. Die kerel wordt een jaar lang betaald om 3 weken goed te zijn. Dan moet je even een stukje risicoanalyse doen en je afvragen of een eventuele overwinning van Lindeman opweegt tegen het eventuele risico voor Gesink...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.