LottoNL-Jumbo mist de slag in Qatar
foto: Sirotti
maandag 8 februari 2016 om 18:21

LottoNL-Jumbo mist de slag in Qatar

De eerste etappe in de Ronde van Qatar verliep niet volgens het plan van LottoNL-Jumbo. Alle renners van de Nederlandse ploeg misten de slag.

De wind speelde een cruciale rol in de openingsrit tussen Dukhan en Al Khor Corniche. Al vroeg in de etappe wist een twintigtal renners een bres te slaan. LottoNL-Jumbo was daarin niet van de partij. Mark Cavendish daarentegen wel. De Brit wist de rit met een overtuigende eindsprint te winnen.

“Wij waren niet sterk genoeg om onderdeel uit te maken van de eerste groep”, zei ploegleider Jan Boven na afloop van de etappe. “Je kan niet zeggen dat dit een tactische fout is, want het is onmogelijk om een tactisch plan voor dit soort ritten te maken. Je moet gewoon op de juiste plek zitten om zeker te zijn van een plek in de voorste groep.”

De renners van LottoNL-Jumbo waren niet in staat dat op tijd te doen. “Op een zeker moment leken we een tweede kans te krijgen, want het was echt oorlog. We verloren twee renners door lekke banden en een zware val van Twan Castelijns. Toen zaten we nog met drie renners in de tweede groep. Desondanks was het een fantastische etappe”, aldus Boven.

De rituitslag zal niet tot wijzigingen leiden bij de ploeg. “We bekijken het van dag tot dag. We willen een etappe winnen en dat is mogelijk. Morgen zal een andere wedstrijd worden. We moeten er zeker van zijn de wedstrijd niet in de eerste zestig kilometer te verliezen”, besluit ploegleider Boven.

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
8 februari 2016 18:28
Het debuut van de nieuwe sprinttrein, en dan de hele dag achter de feiten aanrijden. Dat is geen beste start.
8 februari 2016 18:29
En wederom probeert de ploegleiding iets wat krom is recht te praten. Ze zaten slecht gepositioneerd en misten daardoor de slag. Niet erg, maar geef dat dan gewoon toe ipv zo'n broodje-aap verhaal op te hangen.
8 februari 2016 18:31
@IKF
“Wij waren niet sterk genoeg om onderdeel uit te maken van de eerste groep”

Ze proberen toch niks goed te praten? Ze geven gewoon toe dat ze niet sterk genoeg waren. Zo lees ik het althans.
8 februari 2016 18:32
Ze zaten er niet bij. Net als het grootste gedeelte van het peloton.
8 februari 2016 18:32
De redacteur zou misschien beter zijn artikel nog even door kunnen lezen, dan kan hij
/zij de taalfouten er nog even uithalen!
8 februari 2016 18:34
@IKF e:
“Je kan niet zeggen dat dit een tactische fout is, want het is onmogelijk om een tactisch plan voor dit soort ritten te maken. Je moet gewoon op de juiste plek zitten om zeker te zijn van een plek in de voorste groep.”
Hij zegt dus precies hetzelfde als jij.
8 februari 2016 18:43
"Je moet gewoon op de juiste plek zitten om zeker te zijn van een plek in de voorste groep". Dan is het juist toch wel een tactische fout?
8 februari 2016 18:49
Nee, eerder een fout in de uitvoering
8 februari 2016 18:55
“Je kan niet zeggen dat dit een tactische fout is, want het is onmogelijk om een tactisch plan voor dit soort ritten te maken. Je moet gewoon op de juiste plek zitten om zeker te zijn van een plek in de voorste groep.”

Want de juiste plek heeft natuurlijk niets met tactiek te maken.......
8 februari 2016 18:55
Je komt alleen op die juiste plek door harder te rijden dan degene die er nu rijdt en dat vervolgens vol te houden tot de waaier compleet is en de rest er op de kant vanaf is gereden.
8 februari 2016 18:58
Ben benieuwd hoe vaak we dit jaar nog gaan lezen dat ze een slag hebben gemist.
Geen waaierrijders in de equipe dan kan dit gebeuren in de zandbak, of het weerbericht niet goed ingeschat;) Geen tactische fout dus, maar onvermogen van de wielrenners zelf. Ja, van de ploegleiding moet je het maar hebben...
8 februari 2016 19:00
Jammer van de 2 lekke banden en de val.. maar er zit ook niet echt een top waaier ploeg. Met Vanmarcke, Tjallingi en Leezer erbij had je al een heel andere situatie.
8 februari 2016 19:02
Wat een zielige figuren hier weer. Is het seizoen alweer begonnen? Ze zaten er niet bij. Jammer. Tegenvallend en ook toegegeven niet goed genoeg. Maar niet het einde van de wereld. Ik denk dat er enige frustratie heerst bij sommige lieden doordat lottojumbo de eerste overwinnig al binnen heeft. Normaal reageer ik vrijwel nooit op wielerflits maar sommige mensen hier kunnen niet normaal reageren, wat best ergerlijk is. Voor die mensen speciaal 2 woorden. Grow up!
8 februari 2016 19:06
waarom zouden aan een heel treintje werken, ze kunnen toch ook doen een sprinter en iemand die hem door het peleton lijdt en hem in een goed wiel afzet in de finale
8 februari 2016 19:11
Dit is ook niet helemaal juist:

Al vroeg in de etappe wist een twintigtal renners een bres te slaan. LottoNL-Jumbo was daarin niet van de partij.
8 februari 2016 19:11
Och, je ziet in zo,n wedstrijd het verschil tussen een miljoenen ploeg en tientallen miljoenen ploegen, muv cavendich
Ajax zal de cup met grote oren nooit meer winnen, je hebt daar honderden miljoenen voor nodig
8 februari 2016 19:15
@justremco
Ja man, ik voel me echt heel zielig. Kom op, het is toch niet te begrijpen dat ik een hekel heb aan zeggen waar het op staat...
Niemand zegt dat het het einde van de wereld is. Ik, en andere ook, vallen over het feit dat ze niet gewoon durven toe te geven dat ze blijkbaar k*t geplaatst zaten. Je weet dat het peloton in zo'n koers op elk moment kan breken. Het is niet geloofwaardig dat geen enkele renner het tempo in de eerste waaier zou kunnen bijhouden als ze goed geplaatst zouden hebben gezeten.
Tuurlijk, als je niet in de eerste waaier zit is het zo ongeveer onmogelijk terug te komen, maar dan nog had er gewoon iemand bij moeten zitten vanaf het begin.

Overigens als je alleen maar komt reageren om mensen zielig te noemen, reageer dan gewoon niet.
8 februari 2016 19:21
Het is maar Qatar. Dit doet TLJ vast bewust om ons zand in de ogen te strooien.
8 februari 2016 19:31
Volgens mij zegt Boven juist vrij duidelijk dat het gewoon niet goed genoeg was. Ik weet niet wat hij daar verder nog over zou moeten zeggen. Ook ik had er iemand bij verwacht. Zou je ook wel mogen verwachten van lotto jumbo. Maar dan heb je nog de uitvoering en dat kan weleens mislopen. En of dat nou aan de tactiek ligt is ook wel weer erg makkelijk. Weet jij dan wat de tactiek was? Dus hoe kan je er dan over oordelen? Je hebt altijd nog te maken met de renners die het moeten doen, het moment waarop het gebeurd en daarbij nog eventuele al dan niet onvoorziene omstandigheden. Maar goed met een andere ploegleiding was het vast wel gelukt!?

Ik doelde overigens vooral op de reactie van iljo jumbo hater die sowieso als het even kan een duit in het zakje doet.
8 februari 2016 19:36
En met alle respect voor jou, maar ik bepaal zelf wel of ik wel of niet wil reageren en of ik iets wel of niet zielig vind. Ik kom hier al jaren en als ik bij elke irritatie had gereageerd dan had ik al honderden reacties geplaatst in de loop der tijd. Ik mis hier af en toe een stukje nuance. En merk dat sommige mensen hier puur en alleen komen om een bepaalde renner of ploeg af te zeiken. Dit is iets wat ik zielig vind
8 februari 2016 19:43
Gezellig hier. Hebben de criticasters zelf wel eens geprobeerd om in een waaier te zitten? 1 tel te laat en je bent eraan voor de moeite.
8 februari 2016 19:45
Eerlijk en helder verhaal van Boven. De enige tactiek in dit soort ritten is van voren zitten. En dat is in dit soort races de tactiek vh hele peloton. Dan komen automatisch de sterkste renners bovendrijven.

Maar het is natuurlijk koren op de molen voor sommige leden hier dat TLJ de slag gemist heeft. Goh wat zullen die met een voldaan gevoel nu in hun pyjama voor de tv zitten.
8 februari 2016 19:48
Als ik ploegleider was van LTJ zou ik gewoon weer na elke etappe zeggen dat ik tevreden was. Want ook als je duidelijk zegt waarom het niet goed was, wordt je toch de grond ingeboord door hevig verontwaardigde en teleurgestelde mensen.

On: vandaag het verlies pakken en morgen proberen e.a. recht te zetten. Wie gaat er na vandaag Dimension Data helpen om vluchters terug te pakken?
8 februari 2016 19:49
Pech voor lotto jumbo. Erg? Welnee, het seizoen is nog lang. Ze zijn heerlijk aan het oefenen met de trein.
Boeit het? Zeker niet voor mij, maar ik heb (ondanks dat ik Nederlander ben) dan ook niets met deze ploeg. Enige leuke renners in deze ploeg zijn Kelderman en Vanmarcke. Die mogen gaan knallen!
8 februari 2016 19:51
Dat types als Wagner en vooral Van Asbroeck niet eens in waaier 2 zitten vind ik opvallender dan dat er niemand in waaier 1 zit eigenlijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.