Louka Matthys (23) wordt in 2024 prof bij Bingoal WB
foto: Cor Vos
dinsdag 17 oktober 2023 om 16:23

Louka Matthys (23) wordt in 2024 prof bij Bingoal WB

Bingoal WB heeft een nieuwe aanwinst gepresenteerd voor komend jaar. Het gaat om Louka Matthys. Deze 23-jarige landgenoot was de voorbije maanden al als stagiair verbonden aan de ploeg en heeft – als neoprof – voor twee jaar getekend.

Matthys kwam de voorbije jaren uit op clubniveau en reed afgelopen seizoen voor CC Nogent-sur-Oise. Hij wist zich dit jaar in de kijker te rijden met heel wat podiumplaatsen in het Franse nationale circuit. De jonge coureur wist zo de aandacht te trekken van Bingoal WB en kreeg de voorbije maanden de kans om zich – als stagiair – te bewijzen op een hoger niveau.

Matthys nam deel aan de Arctic Race of Norway, de Gooikse Pijl, een resem Italiaanse najaarsklassiekers – waaronder de Giro dell’Emilia en Tre Valli Varesine – en tot slot Parijs-Tours. In de meeste koersen wist hij de finish te bereiken. Zijn beste (individuele) uitslag behaalde hij in de Gooikse Pijl: Matthys kwam in deze sprinterskoers als twintigste over de streep.

Van leerkracht naar fulltime-prof
De ploegleiding van Bingoal WB is gecharmeerd van de kwaliteiten van Matthys en dus mag de Belg zich opmaken voor een profavontuur. “Ik moet de ploeg bedanken voor deze geweldige kans. Ik heb er al veel ervaring opgedaan. Ik hou als renner van uitdagende en zware wedstrijden. Ik heb mezelf nog niet echt kunnen testen in de bergen, maar dat hoop ik in de toekomst wel te doen.”

“Ik heb alleen nog wel veel te leren als wielrenner. Ik combineer het fietsen nu nog met mijn baan als leerkracht in het basisonderwijs. Ik weet dat mijn leven vanaf 1 januari zal veranderen. Alles zal nu in het teken staan van de fiets, maar ik ben er klaar voor. Ik kan niet wachten om te beginnen, en in dienst te rijden van de kopmannen binnen het team”, laat de nieuwkomer weten in een perscommuniqué.

Matthys is de zevende nieuwkomer van Bingoal WB voor 2024, na het eerdere aantrekken van Loïc Vliegen, Jelle Vermoote, Giacomo Villa, Davide Persico, Luca De Meester en Tom Portsmouth. Die laatste twee komen over van de opleidingsploeg van de Waalse formatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.