Lucinda Brand is Loes Sels de baas in Bredene

Lucinda Brand is Loes Sels de baas in Bredene

foto: PhotoPress.be

zaterdag 29 december 2018 om 14:33

Lucinda Brand heeft in Bredene haar vijfde cross van het seizoen gewonnen. De Nederlands kampioene ontdeed zich in de laatste ronde van Loes Sels en kwam vervolgens solo over de finish. Eva Lechner greep achter de Nederlandse en Belgische vrouwen de derde plek.

Eén dag na de Azencross in Loenhout en één dag voor de cross in Diegem vond de Brico Cross in Bredene plaats. Rensters als Annemarie Worst, Marianne Vos en Sanne Cant sloegen door het drukke programma de veldrit over, waardoor de organisatie kampte met een onthoofd deelnemersveld. Echter, de aanwezigheid van Brand maakte veel goed.

Alle ogen in Bredene waren op de Nederlands kampioen veldrijden gericht. Brand is momenteel namelijk de te kloppen vrouw in de cross. Ook in Bredene werd zij niet geklopt, al duurde het lang voordat Sels moest capituleren. De Belgische en Nederlandse vrouwen waren in de eerste ronde weggereden uit een groepje met daarin Lechner, Katie Compton, Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi.

Het werd snel duidelijk dat de vier achter Brand en Sels niet om de overwinning mee zouden dingen. De Italiaanse Lechner bleek van de vier rensters achter het leidende duo uiteindelijk de beste te zijn. Zij eindigde uiteindelijk op meer dan veertig seconden van winnares Brand als derde.

Loes Sels en Lucinda Brand strijden om de zege – foto: PhotoPress.be

Vooraan lukte het Sels om Brand lang weerstand te bieden. De Belgische probeerde op twee ronden van de finish zelfs weg te rijden bij de Nederlandse, maar dat was een vergeefse poging. Pas in de laatste ronde moest Sels het hoofd buigen voor de dominerende Brand. Met een ruime voorsprong op Sels kwam Brand juichend over de finish. Daarmee zette zij haar hegemonie voort.

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 6, vrouwen: flag-be Bredene
1. flag-nl Lucinda Brand (Sunweb) in 44m33s
2. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 9s
3. flag-it Eva Lechner (Creafin-Tüv Süd) op 41s
4. flag-nl Yara Kastelijn (Steylaerts-777) op 51s
5. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 1m01s
6. flag-es Lucia González Blanco (Nesta CX ) op 1m02s
7. flag-nl Fleur Nagengast (Telenet-Fidea Lions) op 1m09s
8. flag-us Rebecca Fahringer op 1m42s
9. flag-be Joyce Vanderbeken op 1m53s
10. flag-us Elle Anderson op 2m07s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.