Luis León Sánchez: “Geprobeerd te winnen voor Michele Scarponi”
foto: Sirotti
woensdag 16 mei 2018 om 20:32

Luis León Sánchez: “Geprobeerd te winnen voor Michele Scarponi”

Luis León Sánchez maakte vandaag deel uit van de lange ontsnapping in de elfde rit van de Giro d’Italia. De Spanjaard van Astana sloeg na dertig kilometer een gat met Alessandro De Marchi en zag even later de Italianen Mirco Maestri, Fausto Masnada en Alex Turrin aansluiten. “We hadden een duidelijk doel vandaag en dat was proberen de etappe te winnen”, zei hij.

“Dit was een speciale dag voor onze ploeg, want we passeerden Filottrano – de woonplaats van Michele Scarponi. We wilden winnen vandaag en ons succes aan hem opdragen. Helaas, dat lukte niet”, zei Sánchez. Wel bereikte de Spanjaard als eerste de top van de Muur van Filottrano, waar spandoeken en blauw-gele ballonnen waren opgehangen ter nagedachtenis aan de Italiaan.

Na Filottrano moesten Maestri en Turrin al snel hun plekje vooraan prijsgeven en met zo’n anderhalve minuut voorsprong ging het overgebleven drietal de laatste twintig kilometer in. Op vijf kilometer van de streep moesten echter ook zij hun poging staken.

“We hadden een te kleine kopgroep – met slechts vijf renners was het moeilijk om een serieuze voorsprong op te bouwen en in stand te houden. Hoe dan ook, ik heb mijn best gedaan vandaag en gevochten tot het einde. Het was een mooie kans voor ons, maar het was niet gemakkelijk”, aldus Sánchez.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2018 20:37
Wat je ook van de persoon vind, het blijft een renner die tot de verbeelding spreekt. Hij zit mooi op de fiets, weet tactisch hoe het spelletje werkt en haalt daarnaast ook geregeld en uitslag binnen.
16 mei 2018 20:45
En nu heeft Yates gewonnen voor Scarponi
16 mei 2018 21:39
Dat Astana zich de nagedachtenis aan Scarponi zo toe eigent zint me eigenlijk niet. Veel van hun zeges dragen ze op aan een renner die niet eens de nationaliteit van de ploeg had en die daar zijn nadagen sleet als knecht.
16 mei 2018 22:09
@t731 beetje een belachelijke en tevens incorrecte opmerking, wat doet de nationaliteit van een renner er toe en daarnaast zou Scarponi de Giro vorig jaar ingaan als kopman voor Astana. Een grote groep renners binnen Astana heeft de afgelopen jaren met Scarponi aan tafel gezeten en sommige hebben samen op een kamer geslapen, als zo iemand dan wegvalt vind ik het niet meer dan normaal dat je er alles aandoet om deze persoon zo veel mogelijk te eren.
16 mei 2018 22:15
Wat een zure reacties. Dit is Italië. Daar worden helden geëerd en speelt de emotie. Maakt de Giro alleen maar mooier. Logisch dat Astana een eventuele zege aan hem zou opdragen.
16 mei 2018 22:27
Ik vind Lulu een prachtrenner, ondanks z'n verleden. Totaal niet consistent want Froome kan ik niet uitstaan.

Die reactie van t7312937 slaat nergens op idd.
16 mei 2018 22:38
Maffe en onbegrijpelijke voetnoot van T die ik eigenlijk niet herken zo.
16 mei 2018 22:45
En dan ook nog bewerkt :o
16 mei 2018 23:20
Het is een sentimenteel gebaar maar ongetwijfeld wel gemeend. Het was zijn ploegmaat die hij verloor. Ik heb weinig met de renner Luis Leon Sanchez verder. Ook niet toen hij voor Rabobank reed.
16 mei 2018 23:25
haha T731, wat een ongelofelijk trieste opmerking.
17 mei 2018 00:11
Iemand heeft hier niet door dat astana jarenlang een erg Italiaanse ploeg was. Vrijwel volledige ploegtop is Italiaans, toprenners Italiaans en dan nog wat excuus kazakhen en roeptoeter vino voor de sponsor.
17 mei 2018 00:18
Zoals squadra al zegt maakt nationaliteit niet uit. Renners uit een ploeg zien elkaar bepaalde periodes misschien wel meer dan hun eigen vrouw.
Mag fc Utrecht Di tomasso ook niet meer herdenken of eren omdat het geen Nederlander was, wat een flauwekul

Om te reageren moet je ingelogd zijn.