Majerus (Boels-Dolmans) klopt Vos in eerste rit Aviva Womens Tour
foto: Wouter Roosenboom
woensdag 15 juni 2016 om 14:52

Majerus (Boels-Dolmans) klopt Vos in eerste rit Aviva Womens Tour

De eerste etappe in de Aviva Womens Tour 2016 heeft een zege opgeleverd voor Christine Majerus. De 29-jarige Luxemburgs kampioene van Boels-Dolmans was in Norwich sneller dan Marianne Vos en Giorgia Bronzini. Majerus trekt ook de eerste leiderstrui aan in de Women’s WorldTour-koers.

Zenuwachtige openingsrit
In deze eerste etappe door Groot-Brittannië regende het aanvallen. De gehele dag reden er groepjes vrouwen voor het peloton uit, maar de verschillen bleven zeer beperkt. De meute leek dan ook op een verwachte massasprint uit te draaien, maar daar wilde de Amerikaanse Alison Tetrick een stokje voor steken. Op twintig kilometer van de aankomst ging ze alleen op pad op de plaatselijke rondes in Norwich. Niemand in het peloton zat erop te wachten om de renster van Cylance terug te halen. Op vijf kilometer van de aankomst had Tetrick nog een voorsprong van een dikke minuut, maar desondanks wist ze haar leidende positie niet vast te houden. In de slotfase staken namelijk nog zeven dames over, waaronder Vos en Lucinda Brand. In de daaropvolgende sprint met acht bleek Majerus uiteindelijk de snelste.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2016 14:58
Tetrick toch nog achtste. Die is echt in de laatste meters nog voorbij gestreefd
15 juni 2016 16:11
Gaat goed met de Luxemburgse renners en rensters.
15 juni 2016 16:21
In de slotfase staken namelijk nog zeven dames over, waaronder Vos en Lucinda Brand. In de daaropvolgende sprint met acht bleek Majerus uiteindelijk de snelste. >>>

Ik hoorde eigenlijk iets over een grote valpartij en dat zal ook wel de reden zijn dat er 7 rensters de rest uit het wiel hebben gesprint.
15 juni 2016 16:28
@vanSpringel: en er komt nog wat heerlijks uit Luxemburg aan!
15 juni 2016 19:04
Vos leek nog gelukkiger met de 2e dan Majerus met winst. Ze zal precies op tijd in vorm zijn voor Rio, vermoed ik.
15 juni 2016 22:45
@rosanero..
Vertel op ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.