Marc Goos hoopt snel weer buiten te fietsen
foto: Marcel Koch
dinsdag 11 augustus 2015 om 14:06

Marc Goos hoopt snel weer buiten te fietsen

Marc Goos hoopt volgende week zijn eerste meters sinds lange tijd in de buitenlucht te fietsen. De wielrenner van LottoNL-Jumbo is herstellende van een zware heupblessure waardoor hij al maanden uit de roulatie is. “Het herstel gaat nu met kleine stapjes vooruit”, zegt Goos tegen WielerFlits.

In maart wist Goos al dat hij dit seizoen geen enkele wedstrijd zou gaan rijden. De heupblessure was daarvoor te complex. De ellende van de Brabantse renner duurt al meer dan een jaar. In de openingsrit van de Ronde van Zwitserland (juni 2014) kwam Goos ten val en brak daarbij zijn heup. Later zou ook blijken dat één van de bloedvaten in zijn been door de val was beschadigd, wat zijn herstel vertraagde.

“Ruim een half jaar heb ik niets mogen doen. Inmiddels ben ik weer een aantal maanden verder met het herstel en mag ik mijn lichaam langzaam weer iets meer gaan belasten”, zegt Goos. De 24-jarige renner bracht dinsdagochtend een bezoekje aan zijn ploeggenoten in Breda, voorafgaande aan de tweede etappe van de Eneco Tour.

Hij hoopt volgende week zijn eerste trainingsrondje in de buitenlucht te fietsen. “Ik hoop dat het mogelijk is. Al is het maar tien minuutjes. Daar kijk ik heel erg naar uit! Het zijn geen grote stappen die ik maak, maar dat hoort bij deze lastige blessure.” Tot nu toe reed de renner uit Dorst slechts enkele keren op de hometrainer.

Hoewel een rentree in het peloton nog ver weg is, verwacht Goos volgend jaar te kunnen terugkeren. “De bedoeling is volgend seizoen weer te koersen, maar ik kan natuurlijk niets voorspellen. Ik ben afhankelijk van wat de artsen zeggen, maar we doen er alles aan.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2015 14:09
"U vraagt, wij draaien". Aldus Wielerflits. Top!
11 augustus 2015 14:16
Hij moet vooral niet overhaast terugkomen. Misschien is de Vuelta een mooi doel om volgend jaar naar toe te werken.
11 augustus 2015 14:51
Het zal je maar overkomen dat je meer dan 2 jaar je passie en werk niet meer kan uitvoeren. Ik hoop dat hij enigszins op niveau weet terug te keren. Nu al hulde voor zijn doorzettingsvermogen.
11 augustus 2015 15:08
Bedankt voor deze update. Ik vroeg me al af hoe hij er voor stond. Hopen dat hij inderdaad ergens volgend jaar weer in het profpeloton is te bewonderen.
11 augustus 2015 15:45
Wielerflits is goed bezig. Ik hoop Goos weer snel terug te zien in 't peloton.
11 augustus 2015 16:18
Goos heeft straks bijna anderhalf jaar van in-activiteit. Dat gaat een hele klus worden om weer op niveau terug te komen.
11 augustus 2015 16:25
Iemand enig idee hoe dit soort situaties in contracten zijn geregeld? Krijgt hij zijn normale salaris? of een minimum? is er een verzekering hiervoor? Uitermate vervelend voor Goos zelf, maar natuurlijk ook voor TLJ.
11 augustus 2015 16:34
Ik mis Goos in koers. Mis 'm echt...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.