maandag 1 april 2024 om 10:34

Marianne Vos kan topvorm niet verzilveren in de Ronde, Puck Pieterse baalt dat wegseizoen erop zit

Video In de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen zagen we geen Nederlandse zege, maar in de top-tien stonden wel veel rood-wit-blauwe vlaggetjes. Terwijl Shirin van Anrooij op het podium stond, eindigden Marianne Vos, Puck Pieterse en Demi Vollering in het tweede groepje. Vos en Pieterse verschenen na afloop voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was heel zwaar, er zat niet veel meer in”, zei Vos, die nog naar een vierde plek was gesprint. Dat deed ze op negen seconden van Van Anrooij (derde), Kasia Niewiadoma en winnares Longo Borghini. “Op het einde had niemand echt veel jus meer in de benen. De drie besten lagen voorop. Op zich had ik wel geloof in de zege, maar op de Paterberg moest ik passen. Dan is het enige wat je kunt doen, is hopen dat er nog een goede situatie ontstaat. Maar de drie waren weg.”

Meer nog dan de mannen, hadden de vrouwen te maken met slechte weersomstandigheden. De kasseihellingen lagen er daardoor nat en glibberig bij. Op de Koppenberg moesten veel rensters, net als bij de mannen, van de fiets en te voet verder. “Voorin viel het mee, dus ik weet niet hoe groot de chaos was. Maar dat zal vast zo zijn geweest. Het was te berijden, maar het was wel glad.”

Puck Pieterse: “Zou graag nog meer rijden”
Pieterse finishte in Oudenaarde twee plaatsjes achter Vos, als zesde. Op de Koppenberg kwam ze nog als eerste boven. “Dat was supervet. Om daarna in de diepe finale nog mee te zitten… Alleen de Oude Kwaremont oprijden – ik zag Shirin nog voor me – was ook echt wel supervet. En ook om op de Paterberg met de besten mee omhoog te gaan, is natuurlijk echt gaaf.”

De renster van Fenix-Deceuninck reed haar laatste wedstrijd van het wegseizoen. “Ik vind het zeker jammer dat dit het einde is van het wegseizoen. Ik had het er net al over met de andere meiden dat het wel jammer is. Ik zou graag nog meer rijden, want ik heb het wel echt naar mijn zin gehad. Of geen optie om toch nog door te rijden? Dat kan ik wel doen, maar ik denk dat ik mijn andere doelen niet zo aan de kant moet zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.