Marianne Vos maakt favorietenrol waar in Hoogerheide
zaterdag 1 februari 2014 om 15:40

Marianne Vos maakt favorietenrol waar in Hoogerheide

Marianne Vos is voor de zevende keer wereldkampioene veldrijden geworden. De jonge Nederlandse allroundster liet in Hoogerheide de tegenstand al in de allereerste ronde achter. De Italiaanse Eva Lechner reed ruim een minuut later naar het zilver, terwijl de Britse Helen Wyman het brons opeiste.

De grootste uitdaagster van topfavoriete Vos, Katie Compton, zag haar zegekansen al na een halve ronde in rook opgaan. De Amerikaanse kwam ten val, en kon daarna nooit meer naar de kop van de wedstrijd rijden. De ijzersterke Marianne Vos koos immers snel het hazenpad. Eva Lechner kon haar wiel nog even vasthouden, maar in de tweede ronde moest de Italiaanse toch plooien.

Vos begon vervolgens aan een indrukwekkende triomftocht. Ronde na ronde nam de 26-jarige Nederlandse meer afstand van de tegenstand, en kon ze onbedreigd naar de zege rijden. De grootste spanning was nog te vinden in de strijd om het brons, waar Helen Wyman af te rekenen kreeg met een sterke Sanne Cant. In de slotronde wist de Britse zich toch de betere van de Belgische.

Wereldkampioenschap veldrijden 2014
Uitslag vrouwen elite

1. flag-nl Marianne Vos
2. flag-it Eva Lechner
3. flag-gb Helen Wyman
4. flag-be Sanne Cant
5. flag-gb Nikki Harris
6. flag-fr Lucie Lefèvre
7. flag-be Loes Sels
8. flag-nl Thalita De Jong
9. flag-us Katie Compton
10. flag-fr Caroline Mani

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.