Martin tekent voor drie jaar bij Omega Pharma-Quick Step
donderdag 1 september 2011 om 11:28

Martin tekent voor drie jaar bij Omega Pharma-Quick Step

foto: Sirotti

Nadat gisteren de nieuwe ploegleider Brian Holm al liet weten dat de transfer van Tony Martin naar Omega Pharma-Quick Step rond is, heeft vandaag de ploeg zelf de officiële bevestiging naar buiten gebracht. De Duitse tijdritspecialist maakt de overstap van het Amerikaanse HTC-HighRoad, dat na dit seizoen stopt, en tekent voor drie jaar bij de Belgische ploeg.

“We zijn enorm blij met de overeenkomst. Martin is een renner van wereldklasse”, aldus ploegmanager Patrick Lefevere. Martin zelf is eveneens content: “Het is een eer om in zo een prestigieus team te rijden. Met dank aan HighRoad ben ik uitgegroeid tot de renner die ik ben, en nu is het tijd voor de volgende stap: het stellen van nieuwe grote doelen.”

De andere grote transfer naar Omega Pharma-Quick Step, die van Levi Leipheimer, is nog niet officieel bevestigd. Op zijn Twitter laat de Amerikaanse ronderenner van RadioShack bovendien het volgende weten: “Ik heb nog geen enkel officiele uitspraak gedaan over het team waarvoor ik volgend jaar zal gaan koersen. Dat wilde ik gewoon even uit de wereld helpen. Duidelijk?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.