Tratnik grijpt net naast ritzege: “Maar dit geeft wel vertrouwen voor komende dagen”
foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 17:34

Tratnik grijpt net naast ritzege: “Maar dit geeft wel vertrouwen voor komende dagen”

Voor Visma | Lease a Bike was het een dag van uitersten in de Giro d’Italia. De Nederlandse formatie zag de zieke Olav Kooij uit koers stappen, maar leek met Jan Tratnik vandaag wel een tweede ritzege te boeken. Leek, want de poging van Tratnik strandde vlak voor de finish.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Sloveen maakte op weg naar de slotklim van de Bocca della Selva deel uit van een omvangrijke kopgroep. Tratnik was met veel sterke klimmers op pad en moest onderweg dan wel iets verzinnen. “Ik wist dat ik met veel lichtere en betere klimmers op pad was. Ik moest dus wel anticiperen. Voor de slotklim was er al geen goede samenwerking in de kopgroep”, keek hij na afloop met Eurosport terug op de rit.

“Het was een goede move om al eerder in aanval te gaan. Ik wist dat het mijn beste kans was op ritwinst”, aldus Tratnik. De man van Visma | Lease a Bike begon zo met een mooie voorsprong aan de voet van de bijna achttien kilometer lange slotklim. “Ik heb vandaag heel goed gereden, maar jammer genoeg was het niet voldoende voor de zege.”

Optimisme
“Met nog vier kilometer te gaan voelde ik de vermoeidheid in mijn benen sluipen. Ik voelde me zeker niet opeens slecht, maar ik had plots wel een ander gevoel. De twee achtervolgers (doelt op ritwinnaar Valentin Paret-Peintre en Romain Bardet, red.) gingen twee keer zo hard. Maar ik kan wel blij zijn met deze derde plek.”

Van teleurstelling na afloop was dus geen sprake bij Tratnik. “Ik ben wel blij met de conditie. Dit geeft vertrouwen voor de komende dagen. Zelfs met vijf renners willen en durven we te koersen. We moeten de kansen met beide handen aangrijpen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.