Mathieu van der Poel boekt honderdste zege in Gullegem
foto: PhotoPress.be
zaterdag 5 januari 2019 om 16:02

Mathieu van der Poel boekt honderdste zege in Gullegem

Mathieu van der Poel heeft op 23-jarige leeftijd zijn honderdste veldritzege geboekt. De alleskunner van Corendon-Circus had in Gullegem lang Gianni Vermeersch met zich meerijden, maar kwam uiteindelijk toch solo over de finish. David van der Poel maakte het feestje voor de familie Van der Poel compleet door als derde te eindigen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel won in zijn leven 97 UCI-crossen. De organisatie van de veldrit in Gullegem pakte echter groots uit: MVDP kon in hun wedstrijd zijn honderdste zege in de cross boeken; zij rekenden de twee zeges die de Nederlander in de Masters in Waregem boekte mee.

De koers in Gullegem verliep niet des Van der Poels. Daar waar de alleskunner in de voorgaande weken al vroeg de cross in zijn voordeel besliste, duurde het in Gullegem wat langer. Van der Poel kwam al vroeg weg te rijden met Diether Sweeck en Vermeersch in zijn wiel.

Sweeck moest eraf, maar Vermeersch verraste en kon de Nederlander geruime tijd volgen; tot de laatste twee rondes. De toekomstige ploeggenoot van Van der Poel moest in de laatste twintig minuten van de cross zijn meerdere erkennen in de Europees kampioen.

Vermeersch kwam wel nog als tweede over de streep. Achter hem streden Diether Vanthourenhout en David van der Poel om het laatste podiumplekje; de oudere Van der Poel besliste deze strijd in zijn voordeel en mocht zo met zijn broertje mee het podium op.

Uitslag Cyclocross Gullegem, mannen: flag-be Gullegemn.
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) in 55m16s
2. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) +5s
3. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) in z.t.
4. flag-be Diether Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) +11s
5. flag-cz Michael Boros (Creafin-Tüv Süd) +31s
6. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Fidea Lions) +42s
7. flag-be Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +43s
8. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +45s
9. flag-be Braam Merlier (Creafin-Tüv Sud) +1m49s
10. flag-us Kerry Werner +2m13s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.