Mathieu van der Poel de beste in generale repetitie WK
zondag 25 januari 2015 om 16:10

Mathieu van der Poel de beste in generale repetitie WK

Mathieu van der Poel heeft in het Nederlandse Hoogerheide de slotmanche van de Wereldbeker veldrijden gewonnen. De kersvers Nederlands kampioen bleef Wout van Aert en Gianni Vermeersch voor. Kevin Pauwels stelde zijn eindzege in de Wereldbeker veilig.

Meeusen reageert zich af in openingsfase
Tom Meeusen ging de voorbije week door een emotioneel rollercoaster door zijn niet-selectie voor het WK, wat hij uiteindelijk ongedaan wist te maken. Meeusen wilde – net als Sweeck bij de beloften – alle frustraties uit zijn lichaam rijden en dat toonde hij met een razendsnelle start. Maar de Belg zou vrij snel terugzakken en buiten de top 10 finishen. Dat was het sein voor Mathieu van der Poel om op het door zijn vader Adrie uitgetekende parcours aan de boom te schudden.

Een onemanshow van Mathieu van der Poel
Een ronde later had de jongste van de Van der Poel-broers een voorsprong van een vijftiental seconden bij elkaar gereden. Op een reactie uit de achtergrond was het lange tijd wachten, tot Gianni Vermeersch zich op gang trok. De Belg was met Tim Merlier, Jens Adams en Bart Wellens in strijd voor het allerlaatste plekje in de WK-selectie en was dus gemotiveerd om een goede koers te rijden. Vermeersch kon zich loswerken van de rest en ging op zoek naar Mathieu van der Poel, maar dichterbij kwam de West-Vlaming nooit.

Vermeersch verzekert zich van WK-selectie
Halverwege de de wedstrijd had Van der Poel een kloof van bijna een minuut op de rest uitgebouwd. Vermeersch had intussen het gezelschap van Wout van Aert en Kevin Pauwels gekregen. Van Aert bleek net als Van der Poel een maatje te groot voor de West-Vlaming, maar dankzij de vrijgevigheid van ploeggenoot Kevin Pauwels mocht Vermeersch alsnog op het podium. In hun zog vochten Sven Nys en Lars van der Haar een strijd uit voor de vijfde plek, met de Nederlander als winnaar.

Laurens Sweeck – die oorspronkelijk niet startgerechtigd was, maar bij het BAS alsnog een selectie voor deze wedstrijd wist af te dwingen – was de beste bij de beloften. De Italiaanse Eva Lechner won bij de vrouwen, terwijl de Belg Eli Iserbyt alle junioren te snel af was.

Wereldbeker veldrijden 2014-2015
Uitslag manche 6: flag-nl Hoogerheide

1. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus)
2. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
3. flag-be Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games)
4. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
5. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
6. flag-be Sven Nys (Team Crelan AA Drink)
7. flag-fr Francis Mourey (FDJ)
8. flag-be Tim Merlier (Sunweb-Napoleon Games)
9. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
10. flag-fr Fabien Canal (Elite-2)
Volledige uitslag

Eindklassement Wereldbeker 2014-2015
1. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
2. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
3. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)
4. flag-de Philipp Walsleben (BKCP-Powerplus)
5. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.