Mathieu van der Poel eindigt hoogtestage met recordtijd op Col du Petit Saint-Bernard
dinsdag 21 juli 2020 om 08:44

Mathieu van der Poel eindigt hoogtestage met recordtijd op Col du Petit Saint-Bernard

Mathieu van der Poel heeft de hoogtestage met zijn Alpecin-Fenix-ploeggenoten op La Plagne in stijl afgesloten. Tijdens de laatste trainingsrit vestigde de Nederlander een nieuwe recordtijd op Col du Petit Saint-Bernard, blijkt uit gegevens van Strava.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Kleine Sint-Bernhardpas, zoals de klim in het Nederlands heet, op de grens tussen Frankrijk en Italië is een klim van maar liefst 27 kilometer aan gemiddeld 4%. Van der Poel reed naar de top van de klim in 59 minuten en 50 seconden. Het leverde hem een fameuze KOM (King of the Mountain) op.

Ploeggenoten Floris De Tier, Gianni Vermeersch en Kristian Sbaragli konden het tempo van de 25-jarige renner niet volgen. Alleen klimmer Louis Vervaeke kon de kopman van de ploeg tot de top bijbenen.

Wout van Aert
De slotrit van de hoogtestage werd uiteindelijk een training van 123,67 kilometer met iets meer dan 3.000 hoogtemeters. Onderweg kwam Van der Poel ook nog een oude bekende tegen. Tijdens de beklimming van de Col du Petit Saint-Bernard werd hij tegemoet gereden door Wout van Aert en zijn collega’s uit de Tour-selectie van Jumbo-Visma.

Aanvankelijk was het plan om na de hoogtestage door te reizen naar Roemenië voor de Sibiu Tour, maar vanwege het coronavirus heeft de ploeg een streep gezet door deze wedstrijd. Van der Poel maakt nu op zaterdag 1 augustus zijn rentree in de Strade Bianche.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.