Alpecin-Fenix heeft meerdere troeven in Le Samyn

maandag 1 maart 2021 om 09:20
Alpecin-Fenix heeft meerdere troeven in Le Samyn

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel zal aanstaande dinsdag ook aan de start staan van Le Samyn, zo laat zijn ploeg Alpecin-Fenix weten op social media. De Nederlandse kampioen stond nog nooit eerder aan het vertrek van de Waalse eendagskoers.

Alpecin-Fenix maakt binnenkort de volledige selectie bekend voor Le Samyn. Van der Poel begon zijn wegseizoen in de Verenigde Arabische Emiraten met de UAE Tour, maar de ploeg moest zich al na één etappe terugtrekken na een positieve coronatest van een staflid.

Van der Poel, die wel gelijk de eerste etappe in de UAE Tour wist te winnen, besloot uiteindelijk om Kuurne-Brussel-Kuurne aan zijn programma toe te voegen. Nu heeft de 26-jarige coureur ook besloten om mee te doen aan Le Samyn. Deze wedstrijd staat dinsdag op het programma.

Le Samyn, een lastige eendagskoers in de omgeving van Dour, wordt gekenmerkt door de nodige pittige kasseistroken. Vorig jaar ging de zege naar de Franse spurter Hugo Hofstetter. De organisatie kan dit jaar rekenen op de aanwezigheid van zeven WorldTour-ploegen en negen ProTeams, waaronder dus Alpecin-Fenix. (28 februari, 13.06 uur)


Update – Alpecin-Fenix maakt ploeg bekend

Alpecin-Fenix heeft bekendgemaakt welke zeven renners dinsdag van start gaan in Le Samyn. Zondag werd de deelname van Mathieu van der Poel al bevestigd. De Nederlandse kampioen maakt zijn debuut in de Belgische eendagskoers. Daarnaast rekent de ploeg op onder andere Dries De Bondt, Tim Merlier en Lionel Taminiaux, die allemaal in deze wedstrijd al eens bij de beste twintig eindigden. Jasper Philipsen, Alexander Richardson en Jonas Rickaert maken de selectie compleet.

Alpecin-Fenix voor flag-be Le Samyn 2021
flag-be Dries De Bondt
flag-be Tim Merlier
flag-be Jasper Philipsen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-gb Alexander Richardson
flag-be Jonas Rickaert
flag-be Lionel Taminiaux

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair