Mathieu van der Poel superieur in eerste wereldbekercross
foto: Marcel Koch (archief)
zondag 17 september 2017 om 23:47

Mathieu van der Poel superieur in eerste wereldbekercross

Mathieu van der Poel heeft met overmacht de eerste wereldbekercross van het seizoen gewonnen. De 22-jarige Nederlands kampioen liet in de Jingle Cross in Iowa (Verenigde Staten) de concurrentie al in de eerste ronde achter zich en zag ze pas na de finish terug. Laurens Sweeck werd op een kleine minuut achterstand tweede, voor Quinten Hermans.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wereldkampioen Wout van Aert kende geen goede dag in Iowa. De Belg kreeg ook nog te kampen met pech en eindigde derhalve in de achtergrond. Lars van der Haar was de tweede Nederlander in de daguitslag op de vijfde plaats.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Tsjechische Katerina Nash. Zij bleef thuisrijdster Kaitlin Keough twaalf tellen voor. Sophie de Boer moest in de strijd om de laatste podiumplaats haar meerdere erkennen in wereldkampioene Sanne Cant.

Volgende week zondag strijkt het crosspeloton neer in het Amerikaanse Waterloo voor de tweede wereldbekerveldrit van het seizoen.

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
17 september 2017 23:49
2-0
17 september 2017 23:50
Niet normaal, gefeliciteerd Mathieu. Een zomer zonder blessures en kijk eens gelijk de puntjes op de I, sweeck en Hermans de eerste belagers op 40s.
17 september 2017 23:50
Jammer dat ie geen wheely deed ;)
17 september 2017 23:50
Hoppa.. met overmacht! Het gaat een saaie Winter worden.
17 september 2017 23:50
Zoveel mensen die hem het grootste talent van zijn generatie noemen. Jammer dat hij jarenlang door baggert in een veld dat gewoon ver beneden zijn niveau zit. Die kerel zou gewoon mee moeten doen in P-R en RVV.
17 september 2017 23:51
Klasse boven de rest.

Hopelijk krijgen we wel toch nog wat spanning in de toekomst. Wachten op modder?
17 september 2017 23:58
Leuk om tijdens de donkere maanden straks iig nog te kunnen genieten van de kunsten van MvdP. Prettig zondagsritme: na eigen trainingsride benen omhoog voor de cross.
17 september 2017 23:58
Ferox, dat denk ik ook. VDP is nu gewoon top en dan is er niet heel veel aan te doen. Het lijkt mij dat Van Aert later piekt. Het is dan afwachten hoe VDP zal zijn, hopelijk worden dat mooie duels (dat denk ik eigenlijk wel). Dan zijn er nog een stuk of 4/5 die op een supersupersuperdag dichtbij kunnen komen. Dus het zal echt van Wout of pech moeten komen anders wint VDP.
Vandaag letterlijk van kop tot staart voorop gereden.
17 september 2017 23:58
Gewoon hopen dat er niks tegenstand is dit jaar. Dan kan hij stoppen met dit circus.
18 september 2017 00:00
Dit gaat zijn laatste vol seizoen in het veld worden... zo altijd alleen rondrijden moet hem toch ook vervelen...
18 september 2017 00:02
Oja net zoals Lewis Hamilton baalt van solo voorop rijden, en Nino Shurter ea
18 september 2017 00:03
Wat een race van Van der Poel. Nog moeten wisselen ook, verloor maar 2/3 secondes daardoor, terwijl toch een lastige klim had even door die wissel. Van Aert pas veertiende, oef, zat even rond plek 18/20 te rijden zelfs.

Bij de vrouwen stak Nash er bovenuit. Knappe tweede plek voor Keough-Antonneau. Cant rijdt in haar regenboogtrui ook beter dan vorig jaar en klopte De Boer nog voor de derde plek. Kaptheijns daar weer achter. Grootste verrassing was wel de Deense Annika Langvad, zevende worden in dit veld, net achter Mani.
18 september 2017 00:04
Ik vond het echt indrukwekkend wat Mathieu liet zien, hij is zichtbaar nog sterker geworden en dat is slecht nieuws voor de concurrentie. Het zal misschien inderdaad wat eenzijdig gaan worden, maar saai allerminst. Ook de manier waarop hij op de fiets zit en zijn techniek is een genot om naar te kijken.
18 september 2017 00:09
Roland Liboton: “Van der Poel gaat domineren” Wielerflits 16 augustus
Op 16 augustus laat Roland Liboton (veelvoudig winnaar van de cross in Overijse) het volgende optekenen in Wielerflits:Liboton – tijdens zijn tijd als renner nog actief in de Tour de France – denkt dat de weg een goede voorbereiding is, maar dat de renners op moeten passen dat ze niet teveel hooi op de vork nemen. “Rittenkoersen van een week zijn een ideale voorbereiding,” geeft hij aan. “Maar drie of vier koersen rijden is genoeg. Naar mijn mening heeft Van Aert al iets teveel gereden dit jaar.”
Hij verwacht dan ook dat Mathieu van der Poel de komende winter het sterkst voor de dag gaat komen. “Hij zal de grote man zijn dit jaar. Hij heeft een goede voorbereiding gekend, zonder blessures. Hij zal twee procent beter zijn dan vorig jaar en de cross gaan domineren. Het zou mij daarom niets verbazen wanneer Van Aert na dit seizoen definitief voor de weg kiest.”
18 september 2017 00:10
De overmacht van vd Poel begint gênant te worden. Hij degradeert de overige deelnemers tot figuranten. Wat een klasse.
Hoe jammer dat ie het veld en de MTB boven de weg nog steeds verkiest. Ik had hem nu liever op het WK gezien. Hij is 's werelds beste veldrijder, dat weten we nu wel. Ga aub je krachten nu weer eens serieus op de weg demonstreren! Doe dit de Vlamingen niet meer aan, OK hij is natuurlijk ook een beetje, een beetje heel veel Vlaming :).
18 september 2017 00:23
Klasse weer. Weer zin in nieuw seizoen. Hoop alleen niet bij elke overwinning van Van der Poel weer die opmerkingen krijgen dat ie naar de weg moet. Hij doet gewoon waar hij plezier in heeft. Mooi toch.
18 september 2017 00:29
Bij de mannen wordt het een heeeel saaaai seizoen. Is er eigenlijk iemand buiten BE/NL die deze sport serieus neemt? Bij de eerste 14 zit welgeteld één Tsjech.
Bij de vrouwen duidelijk meer spreiding en daardoor meer spanning. De top 10: 2x VS, 2x NL, 1x Tsjech, Belg, Frans, Deens, Brits en Italiaans. Nu nog wachten op wegrenners Majerus, De Jong, Brand en Vos. Stultiens slaat deze winter over en PFP vermoed ik ook.
18 september 2017 00:44
@Hoebele ik denk dat ze de sport echt wel serieus nemen, ze zijn alleen gewoon niet goed genoeg om de toppers uit NL en vooral Belgie te bedreigen.
18 september 2017 07:54
Mathieu reed een hele sterke koers, technisch erg mooi, Maar het seizoen is nog jong, Van Aert komt nog wel op stoom.
18 september 2017 08:13
Dit is wel een hele grote tik op de neus
18 september 2017 08:35
Even ertussenuit geweest, maar een zekerheid in het leven is nog steeds de uitgekauwde reacties op WF ;)

Heerlijke demonstratie van Mathieu, een genot om naar te kijken.
18 september 2017 08:36
Tijd voor een poll: hoeveel wedstrijden gaat het duren voor MvdP een cross verliest?
a Minder dan vijf
b Vijf tot tien
c Meer dan tien
18 september 2017 08:58
@teunster: van aert reed net na de materiaalpost lek aan de voorkant.toen zat ie

En heeft inmiddels zelf aangegeven dat hij een totale offday had
18 september 2017 09:08
Toeschouwers in korte broek en een vochtigheidsgraad van -7%. Was het geen Tornadoseizoen in de VS?
18 september 2017 09:34
Dit was echt retesaai. Van der Poel is vrijwel altijd sterker dan Van Aert in rechtstreekse duels, maar nu is er van een duel niet eens meer sprake. Hopelijk trekt dit nog bij, anders vraag je je echt af wat die jongen doet in een sport zonder enige uitdaging.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.