Mathieu van der Poel: “Voelde NK nog wat in de benen”
foto: Cor Vos
maandag 14 januari 2019 om 16:38

Mathieu van der Poel: “Voelde NK nog wat in de benen”

Mathieu van der Poel heeft zijn negentiende overwinning op rij geboekt. In Otegem was hij Wout van Aert de baas, na een tweestrijd die we lang niet gezien hadden. De beslissing viel na een kleine misser van Van Aert. “Zonder het foutje van Wout hadden we misschien tot het einde samen gestreden”, zegt Van der Poel in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel kroonde zich zondag nog Nederlands kampioen, maar hij droeg de Europese trui omdat die nu eenmaal hoger in de rangorde staat. “Het was toch een lastige race”, blikt de Nederlander terug. “Ik voelde de cross van gisteren, en het feestje achteraf nog wat in de benen, maar uiteindelijk ging het toch nog best goed.”

Lang gingen Van Aert en Van der Poel gelijk op. Zij ontsnapten op initiatief van de wereldkampioen, maar die moest op een zeker moment van de fiets, waarna Van der Poel versnelde en uit zich verdween. “Zonder het foutje van Wout hadden we misschien tot het einde samen gestreden”, aldus Van der Poel, die niet aan zijn max zat. “Al had ik ook het gevoel dat ik nog een versnelling in huis had.”

‘Aerts heeft een grote stap gezet’
Van der Poel reageerde ook nog een extra keer op de uitslag van het Belgisch kampioenschap. “Toon Aerts heeft een grote stap gezet”, zegt hij. “Op het einde van vorig jaar haalde hij pas zijn eerste podium op een Wereldbeker, geloof ik. En dit jaar staat hij zowat elke cross op het podium en lis hij ook leider in die Wereldbeker. Dat zegt genoeg. Ik heb de samenvatting van het BK gezien en hij was indrukwekkend. Ik ga op stage eens de hele wedstrijd bekijken, ik zal daar wel wat tijd voor hebben.

“Maar ik hou rekening met hem voor het WK, maar als ik eerlijk ben schat ik Wout van Aert toch nog hoger in. Hij heeft al veel bewezen dat hij er staat wanneer hij er moet staan. En dat zal op het WK opnieuw het geval zijn. Ik weet zeker dat ik daar top moet zijn”, aldus Van der Poel, die niet gelooft dat Van Aert en Aerts met zijn tweeën tegen Van der Poel gaan rijden in Bogense.

Deze avond nog vliegt Van der Poel voor tien dagen naar Spanje. “Dat zal deugd doen. Ik heb die rust niet echt nodig, maar die trainingsblokken wel. En door Pontchâteau te laten vallen moet ik ook die verplaatsing niet maken. Dat maakt voor mij toch een verschil”, zegt hij. Op 31 zeges komen is niet zijn hoofddoel. “Er is er vooral eentje die ik nog wil winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.