Mathieu van der Poel vroeger dan verwacht terug van hoogtestage
Van der Poel kwam tijdens de Spelen hard ten val - foto: Cor Vos
zaterdag 14 augustus 2021 om 09:23

Mathieu van der Poel vroeger dan verwacht terug van hoogtestage

Mathieu van der Poel is vroeger dan verwacht teruggekeerd van een hoogtestage in het Italiaanse Livigno, waar hij zich voorbereidde op het volgende deel van het seizoen. Naar verluidt kampt de kopman van Alpecin-Fenix met rugproblemen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na zijn veelbesproken val tijdens de olympische mountainbikewedstrijd in Tokio trok Van der Poel naar Italië voor een hoogtestage in Livigno. Die blijkt hij nu vroegtijdig te hebben verlaten vanwege rugklachten, melden Belgische media. Of die problemen het gevolg zijn van zijn val op de Spelen is niet duidelijk.

Na de Tour en de Spelen liet Van der Poel dit weekend het EK mountainbike in Novi Sad (Servië) aan zich voorbijgaan. Het WK mountainbike, op zaterdag 28 augustus in Val di Sole, staat wel op zijn agenda. Wat zijn rugklachten betekenen voor zijn deelname aan dit wereldkampioenschap is nog onbekend.

Twee dagen later is de Benelux Tour zijn eerstvolgende wegkoers. Naar het zich laat aanzien komt zijn deelname in de ronde door Nederland en België niet in gedrang.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.