Matteo Sobrero verrassend Italiaans kampioen tijdrijden, Ganna vierde
foto: Cor Vos
vrijdag 18 juni 2021 om 19:36

Matteo Sobrero verrassend Italiaans kampioen tijdrijden, Ganna vierde

Niet de gedoodverfde favoriet Filippo Ganna, maar Matteo Sobrero is de nieuwe kampioen op de tijdrit van Italië. De renner van Astana-Premier Tech deed over het 45,7 kilometer lange parcours rond Faenza 58:40 minuten en troefde daarmee Edoardo Affini, Matteo Cattaneo en Ganna af.

Rond Faenza was een 45,7 kilometer lang parcours uitgetekend met onderweg drie heuveltjes. In totaal moesten 576 hoogtemeters worden bedwongen. Met Mattia Cattaneo, Gianni Moscon, Matteo Sobrero, Alberto Bettiol en Edoardo Affini stonden een aantal echte tijdritspecialisten aan het vertrek. Topfavoriet was echter wereldkampioen Filippo Ganna, die als laatste startte.

Na twee titels op rij moest Ganna verrassend genoeg zijn tricolore afstaan aan Sobrero. De tijd van de renner van Astana-Premier Tech bleek voor iedereen te hoog gegrepen. De afgelopen weken toonde hij al zijn goede vorm door vierde te worden in de afsluitende tijdrit van de Giro d’Italia. Vervolgens werd hij knap derde in het eindklassement van de Ronde van Slovenië.

Sobrero in actie – foto: Cor Vos

Ganna: ‘Ik kon niet duwen zoals ik wilde’
“Ik had last van de warmte”, vertelde Ganna na de finish aan TuttoBici. “Ik kon niet duwen zoals ik wilde, en het is niet voor het eerst dat dit mij bij de Italiaanse kampioenschappen overkomt. Eerst voelde ik mij nog goed, maar op de klim begon ik mij heel moe te voelen en kon ik niet langer pushen. Jammer, maar het is zoals het is.”

Momenteel is de Italiaan ook gericht op de baan aan het trainen. “Net als in Romandië moet ik het harde werk verteren. Sobrero was al heel sterk in Slovenië, dus ik keek niet op van zijn optreden.” Hoewel het parcours heuvelig was, zoekt hij niet naar excuses. “Het olympische parcours is zoals dit, dus ik moet hard werken en zorgen dat ik er klaar voor ben.”

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.