Matthews en Boonen verlaten Ronde van Italië
Foto: Sirotti
zaterdag 23 mei 2015 om 09:50

Matthews en Boonen verlaten Ronde van Italië

Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) en Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) zullen vandaag niet deelnemen aan de tijdrit van de Ronde van Italië. Het duo is naar huis vertrokken. De Giro biedt in de resterende etappes weinig kansen voor sprinters.

Boonen mengde zich een paar keer in massaspurten, maar wist geen ereplaatsen te behalen. “Het is genoeg geweest”, aldus ploegbaas Patrick Lefevere tegen Sporza. “Hij heeft niks meer te winnen.” Boonen start komende woensdag mogelijk in de Ronde van België. “Maar daarvoor hebben we de schriftelijke toelating nodig van de Giro-directie. En die hebben we vandaag nog niet.”

Matthews beleefde een succesvolle Giro. De Australiër won met Orica-GreenEDGE de ploegentijdrit en schreef bovendien de derde etappe op zijn naam. Hij mocht daardoor twee dagen het roze dragen. De ploeg van Pieter Weening zag eerder al Simon Gerrans afhaken.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2015 09:53
Zwakjes. Zo de ploeg in de steek laten. Zouden zijn helpers eens moeten riskeren in de klassiekers.
23 mei 2015 09:56
@jowinho

+1.
23 mei 2015 09:56
Is de reden bekend waarom ze niet meer starten?

Edit: als het klopt omdat hun kansen gedecimeerd zijn is dat inderdaad zwakjes.
23 mei 2015 10:00
Kunnen jullie dat zelf niet bedenken? Vanaf het begop gaat kunnen ze niks meer bieden. Vanaf km 0 tot 15 op kop rijden heeft geen meerwaarde meer voor hun kopmannen.
23 mei 2015 10:02
Zal wel weer met uitgekiend programmeren te maken hebben.... Nee, doe mij maar Contador die 3 weken lang op alle hellingsgraden meedoet, tenzij hij te geblesseerd is (de goede man is allerminst een watje)
23 mei 2015 10:04
Boonen heeft toch wel als een zoutzak rondgereden zeg. En maar zeggen hoe gaaf je het zou vinden eens een grote ronde te winnen.
23 mei 2015 10:07
Dinosaurus Boonen moet gewoon verder wegblijven, naar het casino gaan in zijn geliefde belastingparadijs Monaco bijv,
23 mei 2015 10:08
@wakkie
Dat leek mij ook een logische uitleg, maar er zijn nog diverse ritten waarbij het pas in de finale bergop gaat. Nu heeft Orica niet meteen een kandidaat voor het klassement, maar Boonen en Lefevre zeggen nu feitelijk tegen Uran: krijg de t****g, zoek het lekker zelf maar uit.
23 mei 2015 10:10
Dan verwacht ik ook nog wel dat Greipel niet meer van start gaat.
23 mei 2015 10:15
Dat denk ik ook. Want Greipel gaat ook naar de Tour. En in de Giro is er nog maar één kans in de laatste etappe. Ik denk niet dat hij dat gaat halen, met wat er nog komt. En het zal ook niet slim zijn met het oog op de tour. Hij heeft natuurlijk zijn etappe al binnen
23 mei 2015 10:18
Bigshot Boonen stond toch met zo veel ambitie aan te start meende hij te moeten roeptoeteren een week of 2 geleden? Nota bene met 'roze trui dragen ambities'. Ga beter met je baard en je tweeling spelen wat mij betreft, praatjesmaker.
23 mei 2015 10:18
Als ik de Giro-directie was dan zou ik Boonen echt geen toestemming geven om in België te starten. Halverwege uitstappen om lekker ergens anders te gaan koersen is niet hoe het hoort.
23 mei 2015 10:20
Aan de ene kant snap ik hun beslissing om te stoppen wel, want ze hebben weinig kans meer op een ritzege. Maar aan de andere kant heb ik er moeite mee. Contador en andere klassementsrenners heeft ook weinig kans in vlakke (sprinters) ritten. Zij kunnen ook niet zeggen "ach ik sla die ritten maar over en kom wel eens binnenrollen als de eerste serieuze ritten beginnen". Als je dan zoals Boonen een klassementsman hebt, dan voelt het wel een beetje als die in de steek laten. Boonen kan altijd in een bergrit die vlakker begint wat knechten voor zijn kopman. Ik hoop eigenlijk dat hij geen permissie krijgt om te starten in de Ronde van Belgie.
23 mei 2015 10:28
Als diehard Boonen-fan ben ik genoodzaakt jullie nog gelijk te geven ook. Hij heeft echt een zeer flauwe Giro gereden. Kan precies echt gewoon niet meer mee... En nu uit de Giro stappen is inderdaad ook wel flauw. Ik ben echt teleurgesteld en ik begin ook stilaan te denken dat hij beter zou stoppen... :(
23 mei 2015 10:32
Update: en inderdaad, ook geen Greipel meer van start vandaag, klik. The Secret Pro evenmin.
23 mei 2015 10:43
Zonde, met twee 18e plaatsen was hij toch een van de grote sprintsensaties van deze Giro.

Als Boonen eruit stapt omdat 'er niets meer valt te winnen', had hij beter helemaal niet kunnen starten. Als iedereen zo zou denken zouden er nog maar 20 renners in koers zijn :p
Kan Boonen niet gewoon rijden als bijvoorbeeld een Vansummeren? Die ziet ook in dat hij in grote rondes niets anders kan doen als knechten en rijdt netjes zijn rondes uit.
23 mei 2015 10:44
Waarom is Boonen überhaupt gestart in de Giro ? Had beter een knecht extra voor Uran meegestuurd naar de Giro. Matthews heeft tenminste nog wat gepresteerd en zal er waarschijnlijk in de Tour ook wel weer staan. Ik mag aannemen dat Boonen niet in de Tour zal verschijnen. Is er geen regel dat als je tijdens een grote ronde opgeeft gedurende die rond niet mag starten in een andere etappekoers?
23 mei 2015 10:45
Wat een haal tegen Boonen weer hier, heerlijk. Dit is de normaalste zaak van de wereld... En laten we niet vergeten dat Boonen niet bepaald een goede voorbereiding heeft gehad naar deze Giro toe.
23 mei 2015 10:47
@robotour
Je hebt niet gelezen hè.
23 mei 2015 10:48
Het is Boonen zijn volste recht om niet meer te starten, maar wat ik dan niet goedkeur is dat hij woensdag zou starten in de Ronde van België.
En nog iets, het is Boonen die de uitspraak deed: als je aan een ronde begint, moet je ze ook uitrijden anders begin je er niet aan.
23 mei 2015 10:52
Als je kijkt naar het parcours wat nu volgt vraagt de Giro er ook wel een beetje om dat de "snelle" mannen afstappen. Nog maar twee sprintkansen.

Geen ramp dat Boonen afstapt, rijdt alleen maar in de weg met zijn dikke... kuiten.
23 mei 2015 11:01
Alles lijkt al gezegd. Boonen ten voeten uit. Alleen maar bezig met eigen belang, dat hij ook anderen kan helpen komt niet in hem op.
23 mei 2015 11:02
@ wheely Ik heb goed gelezen dat de ploeg om schriftelijke toestemming moet vragen aan de Giro directie. Dit is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Iedere renner weet dat de grote rondes drie weken duren, punt! Opgeven, afstappen etc. is gedurende de duur van de ronde niet aan de start verschijnen van een andere koers. Als we toch van de regels zijn, lijkt dit mij een goede regel voor de UCI om te handhaven. Hiermee ga je ook koersvervalsing tegen etc.
23 mei 2015 11:03
Het zou natuurlijk kunnen dat Lefevre al vooraf met de Giro-organisatie heeft afgesproken, dat ze akkoord gaan met vroegtijdig afstappen. Het schijnt namelijk zo te zijn, aldus Sporza (hihi), dat Boonen in Italië net zo populair is als Contador en Aru.
23 mei 2015 11:05
@nero, en Cancellara die op een cruciaal moment in de Horner-Vuelta afstapte terwijl de rode trui nota bene in de ploeg was?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.