Matthias Brändle pakt Oostenrijkse tijdrittitel
foto: Cor Vos (archief)
maandag 20 mei 2019 om 08:00

Matthias Brändle pakt Oostenrijkse tijdrittitel

Matthias Brändle heeft zondag in Oostenrijk de nationale titel tijdrijden veroverd. De 29-jarige renner van Israel Cycling Acedemy legde het dertig kilometer lange parcours in Feldkirchen in Kärnten als snelste af in een tijd van 34 minuten en 45 seconden. Johannes Hirschbichler werd op 1 minuut en 19 seconden op gepaste afstand tweede. Patrick Konrad (BORA – hansgrohe) legde beslag op het brons.

Voor Brändle is het zijn vijfde nationale titel tegen de klok. Hij won eerder in 2009, 2013, 2014 en 2016. Hij volgt op de erelijst Georg Preidler op. Preidler is momenteel geschorst nadat hij dopinggebruik bekende.

Vrouwen en beloften
Bij de vrouwen reed ex-prof (Lotto Soudal Ladies 2017) Anna Kiesenhofer de concurrentie op een hoop. Op hetzelfde parcours als de mannen was ze maar liefst twee minuten en vijftien tellen sneller dan nummer twee Manuela Hartl. Profrenster Sasha Rijkes (WTN-Rotor) werd derde. Voor de 28-jarige Kiesenhofer was het de eerste titel ooit.

Bij de beloften ging Patrick Gamper met de zege aan de haal. De 22-jarige renner van Tirol-KTM was met zijn tijd als tweede bij de elite-renners geëindigd. Titelverdediger en ploeggenoot Markus Wildauer (20) werd tweede, voor Valentin Gotzinger. Gamper – wiens jongere tweelingbroertjes Florian en Mario ook bij Tirol rijden – won vorige week ook al de GP Industrie del Marmo (1.2U)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.