Maximilian Schachmann verslaat Mattia Cattaneo in GP Industria e Artigianato

zondag 10 maart 2019 om 15:53

foto: Cor Vos

Maximilian Schachmann heeft de GP Industria e Artigianato gewonnen. De Italiaanse eendagskoers eindigde in een sprint tussen de Duitser van Bora-Hangrohe en Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec). Schachmann haalde het in de stromende regen eenvoudig voor zijn Italiaanse opponent.


Daags na Strade Bianche werd er flink gestreden om in de eerste kopgroep van de dag te komen. Uiteindelijk slaagden Sebastian Morata (Caja Rural-Seguros RGA), Andrea Peron (Novo Nordisk), Lorenzo Delcò (Biesse Carrera), Dario Puccioni (Sangemini Trevigiani), Emanuele Onesti (Giotti Victoria) en Luca Mozzato (Dimension Data) erin het peloton achter zich te laten. Alexis Guerin (Delko-Marseille Provence) probeerde de oversteek nog te wagen, maar hij belandde in de chasse patate.

Pinot probeert
In de finale van de 1.HC-wedstrijd, toen de koplopers al lang en breed waren gegrepen, was er een spervuur aan demarrages. Onder meer Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Dayer Quintana (Movistar) en Damien Howson (Mitchelton-Scott) probeerden het op de laatste van vier beklimmingen van de Fornello (een korte klim van 2,5 kilometer aan 6,5%). Maar het waren Schachmann en Cattaneo die erin slaagden op goed tien kilometer van de meet de rest te lossen.

Schachmann baas in sprint-à-deux
De regen maakte van de afdaling een gladde bedoening, maar de twee koplopers konden tijdens de afzink geen moment treuzelen. De groep met achtervolgers was immers niet ver weg. Maar de Italiaans-Duitse tandem werkten goed samen tot de voorlaatste kilometer, toen Cattaneo begon te linkeballen.

Schachmann liet zich echter niet van de wijs brengen en de 25-jarige maakte het keurig af. Cattaneo had in de straten van Larciano geen antwoord op zijn sprint, waardoor de Italiaan genoegen moest nemen met plek twee. Andrea Vendrame reed namens de formatie van Gianni Savio tevens naar de derde plaats op het podium. Hij won de sprint van de achtervolgers.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Museeuwke 10 maart 2019 om 16:04

Was gisteren ook al oersterk in de Strade Bianche. Reed dat gat dicht tussen groep 2 en 1 op zen eentje, Kuznetsov kon bijna niet overnemen. Let maar op voor de Ardennenklassiekers, eentje om in de gaten te houden!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.