Michael Vanthourenhout blijft op de sukkel: “Momenteel is het echt de pijn verbijten”
foto: Cor Vos
donderdag 7 december 2023 om 17:45

Michael Vanthourenhout blijft op de sukkel: “Momenteel is het echt de pijn verbijten”

Interview Michael Vanthourenhout blijft wat op de sukkel dit seizoen. De Europees kampioen kwam in Kortrijk stevig ten val op zijn schouder en heeft daar nog steeds veel last van. “Rusten gaat niet helpen, dus is het gewoon de pijn verbijten”, vertelde hij na de cross in Boom onder meer aan WielerFlits.

Vanthourenhout maakte al heel wat mee dit seizoen. In de Verenigde Staten werd hij ziek, waarna hij het wat moeilijk had in de eerste crossen in België. In Maasmechelen stapte hij zelf uit koers en leek zijn goede vorm helemaal zoek te zijn, maar een week later werd hij verrassend Europees kampioen in Pontchâteau. Een grote opsteker, maar daarna kwamen de fysieke problemen terug. Eerst waren het knieklachten, daarna maag- en darmproblemen.

De pech stopte daar helaas niet voor de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. Eind november leek Vanthourenhout namelijk op weg te zijn naar de overwinning in Kortrijk, maar in een van de bochten ging hij tegen de grond. De West-Vlaming liep een gedeeltelijke ontwrichting van het schoudergewricht rond zijn rechtersleutelbeen op, maar kon wel gewoon blijven crossen. Van harte gaat dat echter niet. “Ik heb nog veel pijn aan mijn schouder tijdens het crossen”, vertelt Vanthourenhout.

“Trekken aan het stuur is heel moeilijk. Daardoor is mijn start nu altijd heel slecht, want ik kom gewoon moeilijk op snelheid. Ook over de balken springen is bijvoorbeeld niet mogelijk nu. Dan verspil je echt veel krachten tijdens de cross. Een geleidelijk tempo aanhouden gaat gelukkig wel, maar het tempo erin brengen is moeilijk. Dat is altijd de pijn verbijten.”

“Het zal wel nog enkele weken duren, denk ik. In deze fase van het seizoen kan je ook niet meer rusten. Maar ik kan de blessure ook niet erger maken, dus het is eigenlijk gewoon puur de pijn verbijten nu. Ik hoop dat het binnen een à twee weken terug wat beter gaat zijn en dat ik dan weer terug op volle kracht zal zijn”, besloot Vanthourenhout.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.