Mike Teunissen tipt Lars van der Haar voor Nederlandse titel
zondag 11 januari 2015 om 13:30

Mike Teunissen tipt Lars van der Haar voor Nederlandse titel

Mike Teunissen maakt komend seizoen bij Team LottoNL-Jumbo zijn profdebuut op de weg. De 22-jarige renner uit het Limburgse Ysselsteyn was in zijn beloftejaren echter ook een verdienstelijk veldrijder. Wat heet: in 2013 kroonde hij zich in het Amerikaanse Louisville tot wereldkampioen bij de beloften. Voor het Nederlands kampioenschap, dat vandaag plaatsvindt in Veldhoven, zet de jongeling zijn geld op Lars van der Haar.

“Ik ga voor Lars (van der Haar, red.)”, vertelt Teunissen op de teampresentatie van Team LottoNL-Jumbo aan WielerFlits. “Ik gun het Mathieu (van der Poel, red.) van harte, maar Lars nog meer. Ik denk ook dat Lars op dit moment sterker is, wat van doorslaggevend belang gaat zijn.”

De voorkeur voor Van der Haar is volgens Teunissen een logisch gevolg: “Lars is drie jaar mijn ploeggenoot geweest. We hebben nog altijd erg veel contact met elkaar, dus dan is deze keuze niet heel verrassend. En daarnaast heeft Mathieu het mij vorig seizoen heel moeilijk gemaakt”, knipoogt de Limburger.

Lees ook:
Voorbeschouwing: NK veldrijden 2015

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.